Sådan Pinto bønner vandplanter

April 3

Sådan Pinto bønner vandplanter

Bønner er en praktisk afgrøde til hjem fødevareproduktion, fordi de er høj i fiber og protein. Pinto bønner falder ind under kategorien tørre bønner samt kidney bønner, black-eyed ærter, great northern bønner og sorte bønner. Tørrede bønner kan opbevares i længere tid. Alle bønner skal vandes omhyggeligt, når de vokser, navnlig under blomstringen sæson. Bønner, der lider tørkestress vil ikke producere et godt udbytte af afgrøde.

Instruktioner

•Dig op 1 quart af jord fra op til 10 placeringer på tværs af havestykket med en murske. Placer disse prøver i en spand og bland dem. Spredt ud i jorden over en spand og lad det tørre. SCOOP 2 kopper af tør jord i en plastik sandwich taske. Send denne sandwich taske til en jord test laboratorium for at få dem til at teste det organiske indhold af din jord. Anmode om en specifik test, der kontrollerer det organiske indhold af jord, når du sender papirarbejde. Kende det organiske indhold af din jord kan hjælpe dig bestemme hvor meget vand du skal bruge til dine bønne vandplanter.

•Opret bakker eller lidt højbede af mounding op jord højere end den omgivende have. Hvis du ved et uheld kingsize bean planter, der er plantet på hævet jorden, vil vandet køre ud af jorden og fra planterne. Pinto bønner bruge vandet i de øverste 18 inches af jord.

•Kapacitet bønne frø senge før plantning med en slange-ende sprinkler. Fortsæt til vand indtil du opdager afstrømning vand sive ned fra din højbede. Dette kaldes "vanding op" frø seng. Det er designet til at fylde jorden med vand til jordens felt kapacitet. Bønner plantet i jord, der har været vandes op til sin feltet kapacitet skal ikke vandes for to til tre uger.

•Observe bean planter til at sikre, at de hurtigt vokser. Når væksten bremser, har bønne planter brug for en anden vanding. Den anden vanding bør falde mellem 14 og 30 dage efter planterne emerge. Vand planterne med en slange-ende sprinkler, indtil vandet begynder at løbe ud af jordens overflade.

•Se bean planter for tegn, de skal vandes igen. Bønner, som har tilstrækkelig vand har gode blad udvikling, sund blomster og form sund bælg. Vand bønner igen 7 til 10 dage efter den anden kunstvanding cyklus for at sikre, at bønne bælg buttet ud.

Tips & advarsler

  • Tjenestens county udvidelse kan anbefale en god jord test laboratorium. De fleste statslige landbrugsskoler vil gennemføre jord test for en nominel gebyr. Tjenestens county forlængelse kan give dig med papirarbejdet og instruktioner om, hvordan du indsender din jord test til en lab som denne.
  • Tilføje sphagnum, kompost eller komposteret gødning på din jord at forbedre jordens evne til at holde vand. Disse ingredienser vil hjælpe dig med at bruge mindre vand når du vand din bean planter. For at tilføje organisk ændringsforslag som denne, bryde op din jord til en dybde af 12 inches med en spade og rake. Spredt 3 cubic yards af organiske ændringer pr. 1.000 kvadratfod af jord over haven. Bland disse ændringsforslag i jorden med en rake og spade.
  • Vand bønner tidligt på dagen. Stop vanding efter kl til at sikre, at planterne tørre tilstrækkeligt ved mørkets frembrud. Bønner, som er forladt fugtigt natten kan udvikle sygdom problemer.

© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com