Liste over forskellige plantesygdomme

April 4

Plantesygdomme kan opdeles i to ret brede kategorier. Non-parasitære sygdomme er forårsaget af effekter som for meget fugt, for lidt gødning eller forkert pH balance i jorden. Parasitære sygdomme er smitsomme og forårsaget af bakteriel eller svampe er gået fra en plante til en anden gennem værktøjer, hænder, insekter eller andre metoder til overføring.

Meldug

Meldug kan påvirke næsten alle planter, men er især fundet på begonier, syrener, roser, jordbær og græsplæne græsser. Symptomerne på meldug er en hvid belægning på blade og skud. Dette stof kan undertiden findes på blomsterne. Vækstsæsonen er det mest sandsynlige tidspunkt for forekomsten.

Dæmpning Off

Dæmpning off påvirker stiklinger af næsten hver plante. Dæmpning off opstår når jord-bårne svampe angreb udplantningsplanterne. Denne sygdom kan også angribe plante stiklinger. Symptomerne visnen, efterfulgt af sammenbruddet af stilken. Årsager til dæmpning off omfatter overwatering, plantning når temperatur eller luftfugtighed er for høje og jord med et for højt kvælstofindhold.

Leaf Spot

Leaf spot kan være forårsaget af enten bakterier eller svampe infektion. En svampeinfektion resulterer i mørke, tørre pletter, der kan ofte være ring-formet med mindre ringe inde. Den bakterielle infektion producerer glat, uregelmæssige pletter, der undertiden er omgivet af en gul glorie-effekt. Årsager til leaf spot omfatter en slags fjeldterræn traumer, der resulterer i et sår, hvorigennem organismer kan indtaste. Andre årsager omfatter overwatering, lave lysniveauer, dårlig ventilation og en pludselig chill.

Rhizom Rot

Rhizom rot påvirker jordstængler fra iris til ingefær. Symptomerne omfatter en blød, gul rot på den voksende punkt, der producerer en dårlig lugt. I sidste ende, denne sygdom forårsager blade til at kollapse. Rhizom rot kan opstå på ethvert tidspunkt, men være opmærksom på især i regnfulde perioder.

Stem Rot

Stem rot påvirker en række planter, men hver beskæftiger sig med sin egen unikke form af sygdommen. Stænglerne begynder at rådne tilsyneladende uden grund. Stem rot er bemærkelsesværdige for manglen på nogen tydelige tegn på svamp vækst på det berørte område i nogle tilfælde. Andre planter vil udstille tegn i form af stængler, der bliver mørkere og bliver grødet. Årsager omfatter vækst i meget varme eller fugtige områder, overwatering og dårlig ventilation.

Shot-hullers svamp

Shot-hullers svamp angreb frugtplanter som kirsebær, ferskner og blommetræer. Symptomer omfatter små lilla pletter, der vises på kviste, blade og udvikle frugt. Disse steder begynde at dukke op i foråret og i sidste ende blive brune. Steder undertiden slip fri af bladene og efterlade hvad ser gerne et skud-hul. Resultatet er en reduceret udbytte af frugt, men som stadig kan spises hvis skrællet.

Crown Gall

Crown gall er kendetegnet ved store knudrede områder, der kan vokse til flere inches i diameter, der vises i bunden af anlægget og ud på stængler og rødder. Resultatet af crown gall kan være død af en enkelt gren eller en hel plante eller det kan have nogen virkning overhovedet. Crown gall er forårsaget af en bakterie, der lever i jorden omkring planten. Det er oftest forårsaget af indførelsen af et anlæg til haven, der er allerede forurenet.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com