Forskellige former for majs stilke

April 11

Forskellige former for majs stilke

Majs, også kendt som majs, kommer i mange forskellige farver som hvid, gul, lilla, blålig og sort. Der er fem typer af majs, som omfatter mel, flint, dent, sød og popcorn. Majs bruges som korn for dyr, fødevarer for mennesker eller som en dekoration. Der er subtile forskelle i form af majs stilk som højde; den vigtigste måde at fortælle typen af majs er ved at kigge på øret. Ørets farve, fasthed og form vil fortælle dig form for stilk er.

Flint

Flint, også kendt som indisk majs, har en hard shell og en hård kerne og er normalt anvendes som foder til dyr eller dekoration. Det vokser 7 til 12 fod høje, producerer en til to slanke ører af majs og er insekt-resistente. Dette felt majs er typisk hvid, orange eller rød og kommer i varianter såsom Longfellow eller Garland Flint.

Dent

Dent er meget populær som dyrefoder. Stivelsesholdige kernen har en hard shell med en bule på toppen. Det falder mellem flint og mel i forhold til fasthed og kan være jorden i cornmeal. Stilke vokse 7 til 12 fod høj, og anlægget producerer en til to ører af majs pr stilk. Dent anses et felt majs og er typisk gule eller hvide men kan kommer i alle farver. Aztec rød er en bred vifte af dent, der er produceret i USA.

Sød

Sukkermajs er den mest populære og almindeligt dyrkede majs og bruges til konsum. Det er gul eller hvid og er høstet tidligere for at bevare sin sødme. Af denne grund, stænglerne er kortere og ørerne er mindre end feltet corn. Hvide majs stilke er 5 til 8 fod høj og producere ca tre ører pr stilk. En fælles hvide majs er sølv dronning. Gul majs stilke er 3 til 10 fod høje og producerer to til fem ører pr stilk. To fælles sorter er Golden Bantam og tidlige Sunglow.

Mel

Mel majs er den ældste form for majs og er en af de eneste ligtorne, der kan være malet til fint mel. Kernerne er bløde og stivelsesholdige og typisk kommer i hvid eller gul men kan komme i farver såsom blå. Stænglerne er 5 til 9 fod høje. Det tager 75 til 125 dage for fuld modenhed. To varianter af mel majs er Cheyenne rød og Navaho blå.

Popcorn

Popcorn kerner har en blød, stivelsesholdige center er omfattet af en hård skal. Kernerne er hvide eller gule og når opvarmet centrum eksploderer. Majs er høj i Uopløselige fibre og indeholder gode kilder af vitaminer B1, B5, C og E og mineraler som fosfor, magnesium, jern og zink


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com