Hvordan cigaretrøg påvirker planter

April 15

Hvordan cigaretrøg påvirker planter

Der har været omfattende forskning på den skadelige virkning af cigaret røg på mennesker, og de store effekter er velkendt og dokumenteret. Lignende forskning er blevet gennemført på andre pattedyr som rotter og marsvin. Forskning i virkningerne af kemikalier i cigaretrøg på planter er sværere at finde, men der har været nogle undersøgelser, ofte udarbejdet af studerende, der derefter har indsendt deres resultater på internettet.

Indhold af cigaretrøg

Tobaksrøg indeholder en forbløffende 4.000 kemikalier, hvoraf fleste har skadelige virkninger på sundhed, være giftige eller kræftfremkaldende. Disse omfatter nikotin, som er det vanedannende stof, og selv om der kun er små mængder stede i tobak, i større doser nikotin er dødbringende. Også til stede er kulilte, som er fundet i udstødningsgasser; arsen, som er et meget giftigt stof, der er almindeligt anvendt i rottegift; og hydrogencyanid, som var den mest almindelige poison brugt i gaskamrene. Formaldehyd er også til stede og er et kræftfremkaldende stof, der anvendes som balsamering væske.

Effekter af røg for Plantesundhed

Over en længere periode, kan potteplanter udsat for tobaksrøg til sidst blive kvalt, som partikler, som findes i røg pelsen blade og stængel af planten, blokerer stomien, som er små porer på undersiden af blade anvendes til gasudveksling. I realiteten er anlægget ude af stand til at "ånde". Ved belægning blade af planten, oprette partiklerne et lag eller en barriere, der reducerer planternes evne til photosynthesize effektivt. Fotosyntese er den komplicerede proces, der giver mulighed for planterne at "fordøje" næringsstoffer. Både fotosyntese og gasformige exchange er afgørende for planter til at vokse, blomstre og forblive raske.

Stueplanter

NASA undersøgelser har vist, at planter har komplekse forurening-absorberende kapaciteter og hjælpe med at rense og puste nyt liv i luften. Resultaterne af de kombinerede undersøgelser af NASA og den tilknyttede landskab entreprenører af Amerika (FTAA) viste, at fælles indendørs prydplanter var så effektiv til at fjerne forurenende stoffer fra luften, herunder mange af kemikalierne i tobaksrøg, og at en række af de mest effektive planter vil blive lanceret ombord kredser rumstationer som en del af biologiske life support-systemer.

Undersøgelsen

Selv om planter fjerne stoffer fra luften via stomi, konkluderede en undersøgelse, at rødder, bakterier i jorden og bladene er alle nødvendige i luftrensning. Under eksperimenter, var aktivt kul placeret i urtepotter. Rødderne af planterne voksede i carbon og forringet kemikalier absorberet fra luften af kulstof. Dokumentation fra den første to-års undersøgelse af NASA og FTAA fra nogle meget lovende og overbevisende resultater, men yderligere forskning blev anset for nødvendige. Bill Wolverton, tidligere Bly forsker baseret på NASA'S John C. Stennis Space Center, siger, "Vi føler, at fremtidige resultater vil give et endnu stærkere argument at fælles indendørs landskabsarkitektoniske planter kan være en meget effektiv del af et system, der bruges til at give forurening gratis hjem og arbejdspladser." De mest effektive planter trialed til luftrensning omfatter philodendron, spathiphyllum, gyldne Patos og dracaena massangeana.

Konklusion

Mens planterne er meget nyttig i luftrensning og bekæmpelse af luftbårne forurenende stoffer, fortsatte herunder dem, der findes i cigaretrøg, eksponering for tobaksrøg kan til sidst blive kvalt og dræbe planter. Det er tilrådeligt at rense både øvre og undersiden af bladene af indendørs planter for at forhindre en barriere af skadelige partikler opbygge på bladene og stilken, forhindrer planter fra photosynthesizing. Hvis blade og stængel er jævnligt rengøres med en fugtig klud, fjernes partikler, så planter til photosynthesize uhindret. Skånsom rengøring også unclogs stomien, hvilket betyder, at gasformige udveksling kan finde sted uden afbrydelser. Hvis du ser efter dine planter, vil de hjælpe til at kigge efter dig.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com