Hvad er formålet med grus Under en brolægger fortovet?

April 17

Grus er en fællesbetegnelse for små klipper. Der er to grundlæggende typer, vasket og knust. Vasket er produceret af vand handling, typisk i floder og vandløb. Knust er lavet ved at grave store blokke af sten fra et stenbrud og køre dem gennem en række knusere og skærme til at bryde dem i mindre stykker og sortere dem efter størrelse. Alle brolægning projekter starter med en base af grus, typisk knust kalksten.

Støtte og dræning

Grus som en base under en brolægger fortovet tjener to formål. Det giver fastere støtte for vægten lagt på pavers og det skaber dræning for at holde vandet i at bygge op under pavers. Dybden af grus base vil variere med typen af jord nedenunder, stil brolægger bruges og den forventede vægt belastninger på gåturen. Tungere asfaltudlæggere har brug for en fastere base. Tung trafik gåture har brug for mere støtte end havegange.

Vejret påvirker basen

I områder med ekstreme vintre, grus baser kan skal være dybt nok til at forhindre enhver fanget vand fra frysning, forårsager asfaltudlæggere ovenfor at støde op eller blive uensartede. Nogle kolde vejr områder, for eksempel, anbefale grus baser på 8 til 12 inches, mens i mildere klimaer 4 til 6 inches af grus kan være tilstrækkeligt. Stram jord som ler, der er langsomme til at dræne og tørre også har brug for dybere grus baser.

Grus er hårdere end snavs

Grus fungerer som støtte selv for rock er hårdere og fastere end nogen jorden tunge ler. En firkantet fod af grus vil støtte mere vægt end en firkantet fod af snavs, fordi klippen er hårdere og sikringsanlæg ru kanter spredes mere belastning kraft. Grus er også mindre glider eller bevægelse når det er vådt på grund af sine skarpe kanter, så asfaltudlæggere bo i sted bedre.

Grus afløb bedre

Dræning er den primære funktion for en grus base. Regn og andre vand kan samle eller pyt indtil den er absorberet i jorden. De lille sprækker mellem stykker af grus tillade fugt at dræne hurtigere væk fra den asfalterede område eller opbevares i grus, indtil den er absorberet af jorden. Kalksten, der anvendes til de fleste base grus, kan også er porøs og faktisk absorbere og holde noget vand.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com