Højbede i landskabspleje

May 12

Et højbed i landskabet skaber lodrette visuel interesse. Siderne af blomsterbedet kan give mangfoldighed når konstrueret af en bred vifte af materialer, såsom træ, stuk, mursten, sten eller cement. Højbed havearbejde kan hjælpe de handicappede eller ældre gartner ved at give planterne mere nås. Ved hjælp af en rejst blomsterbed i områder med uønskede jordbundsforhold eller jorden skadedyr kan gøre havearbejde en virkelighed hvor det ellers ville være vanskelig.

Dræning

Havearbejde i et højbed kan hjælpe med at sikre passende afløb for plantens rodsystem. I områder med dårlig dræning eller tunge jord, kan plantens rodsystem vokse over den urolige jord uden frygt for at blive vandlidende. Nogle områder har sandet jord, som dræner for hurtigt og efterlader plantens rodsystem sultet for tilstrækkelig fugt i sommeren varme. Et højbed kan hjælpe med at sikre, at plantens rodsystem forbliver fugtig, men ikke alt for våd. Gartneren kan også tilføje næringsrige jord til hævet blomsterbedet at give tilstrækkelige næringsstoffer for planterne.

Vedligeholdelse

Et højbed tilbyder nem vedligeholdelse. Gartneren vil ikke nødt til at tilbringe en stor mængde af tid knælende eller foroverbøjet. Et højbed kræver bemærkelsesværdig lille strækning for at nå ud til alle sider af en plante. Gartneren kan endda sidde i en stol ved siden af haven eller på siden af den højbed struktur til at dyrke i komfort. Arbejdet med tilling et højbed bliver dramatisk reduceret. Tilføje yderligere jord hvert forår hjælper med at øge den bed frugtbarhed. Undgå at fylde hævet blomsterbedet rand med jord, fordi det vil også kræve en 2 - til 4-tommer lag af muld over dens overflade for at mindske weed vækst, køle plantens rodsystem og hjælpe jorden fastholde vand.

Plante valg

Et højbed kan gøre havearbejde i fjerntliggende steder virkelighed: en tagterrasse, en balkon, terrasse eller et dæk kan blive en mini-oase. En bred vifte af planteliv vil trives i et højbed. Overveje at plante buske, små træer, stauder, enårige eller grøntsager. Bestemme den højbed udsættelse for sollys, når de vælger de bedste planter. I løbet af foråret måneder, jorden varmer hurtigt i et højbed, men i højden af sommeren det tørrer hurtigt ud. Vanskelige planter, såsom rosenbuske, klarer sig godt i højbede da Gartneren kan passende kontrol af jordens pH, fugt indhold og ernæringsmæssige makeup.

Overvejelser

Når bygge et højbed, overveje at installere en drypvanding system. Planter, der dyrkes i et højbed vil kræve en standard ansøgning af en almen brug gødning, som en 10-10-10. Overvej at bruge 1 til 2 lbs. for hver 100 kvadratfod havearbejde område. Brug altid ugiftige byggemateriale, når bygge et højbed. CCA-behandlet landskab timbers indeholder arsen som konserveringsmiddel. North Carolina State University bestemmes at arsen filtreres i jorden i et højbed konstrueret med CCA-behandlet træ, men at niveauet for arsen, der ophobes i jorden udgør ingen trussel, trods højere niveauer af arsen i jorden ligger ved de tømmer sider.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com