Traditionelle sorter af Hosta

May 18

Traditionelle sorter af Hosta

Hostas elsker skygge men mindre end fire timer af solen pr. dag stunts blad og blomst vækst. Lys dappled skygge bringer bedste frem i en lang række traditionelle hosta kultivarer. Hostas er hjemmehørende i Japan og Kina og blev først bragt til den vestlige verden af en botaniker med det hollandske Ostindiske kompagni i begyndelsen af 1700-tallet. Den første hosta at vinde popularitet i Europa var Hemerocallis plantaginea, efterfulgt af H. ventricosa fra Kina.

Hosta Plantaginea

De meget duftende, 6 tommer lang trompet formede blomster af Hosta plantaginea blomstrer i August, giver det den fælles navn august lily. Dens blade er glat, skinnende og hjerte-formede, med fremtrædende vener. Bladene er 12 11 inches på en plante, der breder sig til 48 inches. Hostas spredt af jordstængler og kan opdeles i det tidlige forår, som de voksende tips begynder at spire. Vinter beskyttelse er ikke nødvendig og et lag af barkflis anvendes i efteråret beskytter tilstrækkeligt mod cyklusser af nedfrysning og optøning.

Hosta Ventricosa

Gamle kinesiske avlere kaldes denne hosta "Lilla blomsterbægeret." Hostas er også opkaldt daylilies i mange ældre botaniske bøger. De lilla klokkeformede blomster lavet denne sort en populær lily, da den blev importeret til England i 1790. Denne art er almindeligt dyrket i haver over hele verden og har tilpasset sig til naturen i mange områder af USA. Dets blade danner en rosette formet plante med en 32-38 tommer stængel, der spirer den lilla, klokkeformede blomster. Dens blade er blank, lysegrøn med en lilla plet på basen. De er kendetegnet ved en spiral-bøjet spids. Alle hostas trives i humusrig jord ændres årligt med modne organisk kompost.

Hosta Sagae

Tidligere kendt som Hosta fluctuans "Variegata", denne traditionelle hosta har en duftende, bleg-lavendel blomstrer men dyrkes især for sine brogede blade. Bladene er hjerteformede og frostklare-grøn med smalle cremet gul marginer og bølgede kanter. Dens blomster blomstre på en 30 tommer stilk i midten af juli til begyndelsen af August. Det er ofte brugt som et bunddække eller kantning grænse plante. Denne hosta er en favorit i haven fordi det tiltrækker kolibrier. Hostas give mad til hjorte og mange gartnere spray en bitter smag hjorte-frastødende på bladene i løbet af foråret og sommeren måneder.

H. sieboldiana 'Frances Williams'

Denne traditionelle hosta kultivar blev opkaldt efter Frances Williams, Massachusetts stiftende medlem af den amerikanske Hosta samfund. Dens off-white, klokke-formet klynge af blomster blomstrer i juli og August. Dens blade er rundere i form end mange andre Hostaer, med grå-grønne blade og en guld margen. Den modne plante vokser til 2 fod i højden og trives i let skygge. Hostas bruges i landskaber til at udfylde områder under store skygge træer. For meget sol scorches deres blade. Snegle og snegle er de mest almindelige skadedyr af Hostaer, spise runde huller i de store blade. Du kan fange dem ved at lægge våde aviser omkring planterne natten.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com