Hvornår skal jeg forvente min Belladonna Lily til at blomstre?

May 26

Hvornår skal jeg forvente min Belladonna Lily til at blomstre?

Spændende fælles navne findes for belladonna lily (Amaryllis belladonna). Nogle mennesker henvise til det som magiske lily eller opstandelse lily, mens andre kalder det August lily eller nøgen dame. I sine indfødte Sydafrika kaldes belladonna lily marts lily--den tid, når det blomstrer i sensommeren. I USA og andre dele af den nordlige halvkugle, belladonna lilje blomstrer i sensommeren i løbet af August, dvælende undertiden i begyndelsen af September.

Blomstrende sæson

Forvent hvilende pærer af belladonna lily at sende oppe længe, nøgne blomst stængler i August. I den sydligste USA begynder ligesom i south Florida eller det sydlige Californien, blomstringen så tidligt som i slutningen af juli eller begyndelsen af August. Hvis der dyrkes i en stor udestue, kan blomstrende også begynde i begyndelsen af August. Længere nordpå i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 7 og 8--det nordligste omfanget af dens naturlige vinter hårdførhed--blomstrer det starter i midten af August. Løg kan stadig overleve i USDA zone 5 og 6, hvis plantet lidt dybere og mulched stærkt i vinteren for at beskytte den mod kulden.

Vækstcyklus

Efter blomstring vedvarer blomsterstilke i omkring fire til seks uger til at tillade bestøvede blomsterne til at producere frøkapsler. Du kan afskære de gamle stilke, hvis du ikke kan lide æstetikken eller bryder mig ikke om at få frø. I milde vinter klimaer, såsom i USDA zoner 7-10, bladene opstår i slutningen af efteråret og fortsætter hen over vinteren, dør væk i meget sent forår. I USDA zone 5 og 6, hvor planter er stærkt mulched over vinteren, ikke bladene opstår indtil midten af foråret og visne bort ved Midsommer. Blomsterstilke opstår når ingen blade er set i midten til slutningen af sommeren.

Plantning Belladonna Lily

Plante nyligt erhvervet hvilende pærer eller grave op og transplantation pærer af belladonna lily i slutningen af foråret eller forsommeren når løvet naturligt visner bort. Pærer på dette tidspunkt være hvilende. Hvis grave op pære klumper fra haven, forsøge at bevare så meget jord, klamrer sig til pære rødder. Undgå unødvendige bryde eller blå mærker af bevarede rødder under den transplanterende proces. Plant løgene i samme dybde på som de tidligere voksede. I USDA zoner 7-10, grave et hul 4 inches dyb og Placer pære, spidse side op, så den pære spids hviler selv med jordens overflade. I USDA zone 5 og 6, plante lidt dybere så pære tip er 1 til 2 inches under jordoverfladen.

Blomstrende indsigt

Kun sunde planter producerer blomster i midten til slutningen af sommeren. Enkelte pærer i mindst tre år gamle er stor nok til at producere blomster. Plant blomsterløg i en sandet eller lerede jord, der dræner godt og aldrig oversvømmelser, selv efter at mild regn eller vanding. Tilføje grove organisk materiale til lerjord til at forbedre deres tekstur. Et solrigt sted, med mellem seks og 10 timer i direkte sol dagligt, giver lys nok til at opretholde de blade, der efterfylder energi i de underjordiske løg. Belladonna lily tolererer lys skygge, men blomstrende kan være forsinket eller lidt faldet sammenlignet med dem, der vokser i solrige steder. Strappy løv dvæler længere ind i sommer i shadier landestandarder, også.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com