Hvornår er det tid til at beskære en passionsblomst?

December 29

Hvornår er det tid til at beskære en passionsblomst?

Passionsblomst, Botanisk kendt som Passiflora slægt, er en blomstrende og frugtbærende flerårig vinstok, producerer eksotiske udseende opblomstringer af stor variation og kompleksitet, der trives i tempererede og varme himmelstrøg. Afhængig af art og sort, vinstokke kan eller kan ikke producere globe formet spiselig frugt kaldet maypops. Frugtbærende kapacitet, voksende klima samt placeringen og størrelsen af dit anlæg vil i vid udstrækning bestemme, hvornår og hvor meget man beskære vinstokke for at opnå optimal ydeevne fra denne kraftig plante.

Beskæring i varme klimaer

Passionflower vinstokke trives i varme frost gratis klimaer og vil ofte vokse året rundt producerer blomster og frugt i løbet af året. I disse himmelstrøg, hvor vækstraterne er på deres højeste og temperatur stress på anlægget er på et minimum, gennemføre enhver betydelig beskæring umiddelbart efter du har høstet frugt hovedkulturen senere om sommeren. Dette vil bevare hovedparten af de frugtbærende vinstokke for det pågældende år og planten vil hurtigt genvinde og producere nye vækst uden frygt for frost skader bud nye vækst ansporet af beskæring. I varme himmelstrøg, forlade nok grønt blad materiale omkring frugt for at holde dem fra at blive svedet af solen.

Beskæring i kølige klimaer

Når de vokser passionflower i løbet af foråret og sommeren i køligere klimaer hvor frost er fremherskende, er beskæring krav mere strenge. Beskære disse planter i det tidlige forår efter den sidste frost har fundet sted i dit område og afstå fra beskæring efter frugtsætning i sommeren. Selv om anlægget vil typisk dø tilbage med udbrud af koldt vejr og frost, lag af blade fra tidligere sæsoner vækst vil bidrage til at isolere de mere modne interiør vinstokke, dermed øge deres odds for at overleve og hurtige genvækst kommer foråret.

Beskæring frugtesløse sorter

Hvis du vokser et frugtesløst udvalg eller blot ikke ønsker for vinstokke udvikle frugt, kan du beskære i foråret efter den sidste frost eller i sommeren efter den første blush blomstring. Beskæring væk eller deadheading blomstrer vil forhindre frugtsætning, hvor det er uønsket. For at undgå overdreven kolde skader vinstokke vokser i kolde klimaer, begrænse summer beskæring til forsommeren, som senere sæson beskæring vil udløse vækst, der vil nemt blive dræbt af kulde.

At fjerne døde og beskadigede vinstokke

Let beskære passion blomst planter til at fjerne små mængder af individuelle vinstokke, der er døde, skadede eller syge når som helst på året, som du kan se dem. Syge og rådnende materiale har tendens til at avle videre sygdom og insekt aktivitet så fjerne disse beskadiget væv hjælper til at holde større anlægget sund og energisk.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com