Hvad er en skrue måler?

June 13

Skrue gauge eller mikrometer skrue gauge, er en U-formet instrument anvendes til rumlige måltagning. Det anvendes primært inden for engineering, når præcision er en nødvendighed.

Beskrivelse

Skrue gauge har en U-formet ramme. En ene side af rammen er ambolt eller slutpunkt. Dette må ikke forveksles med en smed ambolt. På anden siden er et rør med en møtrik inde det og et ensartet tråd snit. Ensartethed i tråden er afgørende for måling, fordi brugeren ved at hver tur forskud skruen et tilsvarende beløb. En skrue med et håndtag indsættes derefter møtrikken og en skralde bruges til at dreje skruen.

Nul læsning

Før målingen kan gøres, skal der træffes en nul læsning. En nul læsning er gauge læsning når det er lukket, eller når skruen er flugter med ambolt på anden siden.

Måling

For at tage en måling, er et objekt placeret inde i U rammen mellem ambolt og skrue. Skruen er så slået med skralde indtil skralde klikker, signalerer, at det ikke kan være viste yderligere. Målingen er så taget ved at sammenligne den aktuelle måling til nul læsning.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com