Min vegetabilske planter har gule blade fra haven sygdomme

June 16

Min vegetabilske planter har gule blade fra haven sygdomme

Haven sygdomme varierer i sværhedsgrad fra år til år. Gartnere i varmt, fugtigt klima har flere haven sygdom problemer end dem, der lever i tørre, milde klima. Vælg planter tilpasset til dit område. Disse planter forblive sund og energisk med lidt vedligeholdelse, og er mest sandsynligt at overleve sygdommen problemer.

Identificere problemet

Udtage prøver af de angrebne planter til en lokal county udvidelse kontor for at identificere sygdommen. Gule blade kan være forårsaget af en række sygdomme, herunder svampesygdomme, såsom fusarium visnesyge eller vira, såsom agurk mosaic. Bladlus og leafhoppers suge saft fra planter, forårsager bladene at visne eller bliver gule. Kigge efter en klæbrig substans kendt som honningdug, der angiver blad-sugende insekter. For meget eller for lidt vand kan være årsag til gule blade.

Løsninger

Fjerne døde blade og ødelægge dem eller behandle inficerede planter med et fungicid eller kobber spray, som anbefalet af county udvidelse specialist. Mange plantesygdomme er uhelbredelig, og den bedste løsning er at fjerne hele anlægget for at forhindre spredning af sygdommen. Behandle bladlus og leafhopper angreb ved at sprøjte planterne, herunder undersiden af bladene, med insekticid sæbe.

Forebyggelse

Forebyggelse af haven sygdomme er en løbende proces, men giver normalt et bedre resultat end at forsøge at helbrede sygdommen. Plante tomater, peber, auberginer og kartofler i særskilte områder i haven. Disse planter del flere almindelige sygdomme. Rotere grøntsager hvert år, så de aldrig vokser på samme sted to år i træk. Rydde op i haven vragrester hvert efterår efter høsten er overstået. Kompost sunde planter; Kassér syge planter i papirkurven. Plante grøntsager med tilstrækkelig plads til at luften kan cirkulere frit mellem planterne. Bruge soaker slanger eller drypvanding til vandplanter snarere end overhead sprinklere, fordi våde blade kan sprede sygdommen. Vand om morgenen, og aldrig arbejde i haven, mens det er vådt.

Valg af anlæg

Vælg sygdomsresistente planter avlet til at modstå fælles haven sygdomme. Disse planter er undertiden mere dyrere end andre sorter, men er mere tilbøjelige til at forblive sunde i hele vækstsæsonen, øge udbyttet. Vælg sygdomsfri planter fra en velrenommeret planteskoler. Køb aldrig planter, der har gule blade, gule rødder eller en off-lugt. Planter, der bliver smittet med sygdommen i drivhuset ofte indføre sygdomme til haven.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com