Hvad er kloak Gas & kan det sprænge et hus?

January 4

Hvad er kloak Gas & kan det sprænge et hus?

I begyndelsen af 1900-tallet var kloak gas stærkt frygtet af husejere, hvoraf mange mente det kunne introducere bakterier ind i huset, der ville forårsage sygdom. Nu til dags folk ved at kloak gas er ikke faktisk bærer bakterier, men det betyder ikke, det ikke er farligt. Denne skadelige gas kan blive en brandfare eller udgør en trussel mod helbredet.

Dannelse

Husholdnings-og industriaffald indeholder en rig blanding af organiske forbindelser. En bred vifte af mikrober trives i dette miljø og opnå den ernæring, de har brug for af fordøje affald. Som de bryde det, de frigiver gasser og affald biprodukter, ligesom dit stofskifte frigiver biprodukter som kuldioxid. Nogle af de gasser, der er produceret af disse bakterier er uskadelige, men andre kan udgøre en fare ved høje koncentrationer.

Sammensætning

Kloak gas indeholder en forskelligartet række forbindelser, herunder methan (CH4), hydrogensulfid (H2S), ammoniak (NH3), kuldioxid, svovldioxid (SO2) og nitrogenoxider (N2O). Undertiden er andre gasser til stede samt, afhængigt af hvilke typer affald i kloaksystemet. Kuldioxid er ikke særligt farlige undtagen i meget høje koncentrationer. Lattergas, bedre kendt som lattergas, har en bedøvende virkning. De andre gasser, der er til stede, men er mere farlige.

Farer

Metan er en meget brandfarlig gas--den samme gas, i virkeligheden, som du bruger til at opvarme din brændeovn. Hvis en tilstrækkelig mængde af kloak gas siver ind i dit hus og metan koncentrationer bygge op, uforvarende starter en brand eller en alvorlig eksplosion (med belysning, en kamp, for eksempel) er muligt. Svovldioxid er en skadelige gas, der fungerer som en luftforurenende. Svovlbrinte er det stof, der giver rådnende æg deres fejl lugt. Både hydrogensulfid og ammoniak er giftige gasser, og i høje koncentrationer kan dræbe.

Forebyggelse

Da både svovlbrinte og metan er brandfarlige, bliver høje niveauer af kloak gas en alvorlig brandfare. Heldigvis afsløre det er nemt; den hæslige duft af hydrogensulfid er indlysende, selv ved meget lave koncentrationer, så hvis kloak gas går ind i dit hus, du ved. VVS-systemer har fælder at forhindre kloak gas i at sikkerhedskopiere ind i huset; tilsætning af vand til VVS-installationer på en regelmæssig basis forhindrer kloak gas fra siver gennem. Undertiden kan en blokeret ventil eller en korroderede varmerør, dog tillade kloak gas til at sive ind i huset. Hvis du har et problem af denne art og opdager en rådne æg lugt i dit badeværelse, køkken eller kælder, konsultere en blikkenslager til at finde ud af, hvad du kan gøre.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com