Hvornår skal man høste elefant hvidløg

June 26

Elefant hvidløg (Alliumampeloprasum L.), undertiden kaldet greatheaded hvidløg, ligner normale hvidløg men er meget store og mere nært beslægtet med porrer end hvidløg. Pærer producere omkring seks meget store nelliker og kan veje op til et pund. Elefant hvidløg har en mild hvidløg smag, som mange mennesker finder ønskeligt for at spise og madlavning. At vide hvornår man skal høste det sikrer den bedste smag.

Hvornår skal man høste

Elefant hvidløg er klar til høst, når fed er fuldt dannet og adskilt, og huden er papery og tør. Afhængigt af placering modnes elefant hvidløg fra midten af maj til juni eller begyndelsen til midsommer. Hvor omkring en tredjedel af toppe er begyndt at bliver gule og visne, trækker op en pære og sprættede den op til at kontrollere, om modenhed. Vente, indtil alle toppe nedvisne er for sent, og pærer kan har delt åben under jorden, hvilket gør det vanskeligt at høste og gemme. Reducere vanding som høst tid tilgange.

Hvordan man høste

Brug en haven gaffel til at løsne jorden omkring pærer og trække dem op i hånden. For større afgrøder, køre en knivbjælken under rækker frigørelse og løft løgene. Håndtere de høstede pærer forsigtigt for at undgå blå mærker dem. Straks fjerne dem fra direkte sol.

Opbevaring

Holde elefanten hvidløg pærer i en tør, varm og luftig sted at helbrede for et par dage eller en uge. Holde dem ud i solen. Hærdning sikrer, at løgene gemme godt. Når hærdet, Børst snavs, fjerne toppe og rødder og gemme pærer et sted køligt og tørt, væk fra lys og fugtighed. Lad dem ikke fryse.

Madlavning

Elefant hvidløg milde smag gør den ideel til ristning hele. Afbrød løgets top, udsætter nelliker og støvregn med olivenolie. Wrap hele pæren i folie og bages i ovnen ved 400 grader indtil de er bløde, omkring 40 minutter. Fjern de brændte fed med en gaffel eller kniv når lidt afkølet og sprede det på brød. Bruge elefant hvidløg i stedet for regelmæssig hvidløg i enhver opskrift for en mildere smag.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com