Hvad er årsagerne til sorte pletter på Maple Tree blade?

June 30

Hvad er årsagerne til sorte pletter på Maple Tree blade?

Få træer kan holde et stearinlys til de majestætiske form af et stort ahorn i landskabet, især i løbet af efteråret, når disse udsmykkede træer viser deres pulserende efterårsfarver. Afhængigt af den enkelte sort, kan ahorn træer vokse til at modne højder på 60 til 100 fod. Steder på de fligede blade er et symptom på sygdom.

Leaf Spot sygdom

Leaf spot sygdomme er de mest almindelige sygdomssymptomer i ahorn træer. Coniothyrium, Sphaceloma og Diplocarpon er nogle af typerne af svampe arter ansvarlig for sort leaf spot sygdom. Sort leaf spot sygdom oftest forekommer i maples under fugtige, kølige vejr og er mere almindelig i træer, der vokser på skyggefulde steder.

Symptomer

Sort plet sygdom påvirker sædvanligvis de yngre blade og dem, der netop er begyndt at åbne. Kan først pletter i nuancer af brun eller rød, gradvist bliver sort som sygdommen skrider frem. Prikkerne kan være enten flade eller hævet og kan forårsage huller i de angrebne blade. Sort plet sygdom kan opstå i klynger af tilstødende blade, men sjældent påvirker hele løv.

Overvejelser

I de fleste tilfælde er sort leaf spot ikke en trussel mod sundheden for en ahorn træ. Fugtighed og overskydende fugt er hovedårsagerne til svampesygdomme i ahorn. Selv om steder kan afskrække fra udseendet af løvet, forsvinder svampen normalt efter mere tørt vejr erstatter de fugtige forhold, der er ansvarlig for udseendet af de sorte bladpletter. Regelmæssig raking vil hjælpe med at holde området under ahorn som klar og tør som muligt, at reducere chancerne for svampeinfektioner såsom sort leaf spot.

Behandling

Selvom det er sjældent, kan sort leaf spot fortsætter og spredt sig over størstedelen af ahorn træ blade. I dette tilfælde vil en fungicid, formuleret til brug på løvfældende træer bidrage til at løse problemet. Det bedste tidspunkt at anvende en fungicid spray er en rolig, tør dag. Nedbør inden for 24 timer af fungicid ansøgning kan skylles væk produktet før det er tid til at arbejde. Efter behandling af en ahorn med fungicid, beskære væk overfyldt grene til at oprette selv luftstrømmen omkring løv og medvirke til at reducere genopblussen af svampeinfektioner.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com