Blade krøller i Impatiens Walleriana

July 3

Blade krøller i Impatiens Walleriana

Impatiens walleriana er dobbelt-petal versioner af den årlige sengetøj blomst. De sport lyse grønne blade, der er ovale og lidt takkede. Planten har en lav voksende vane, men kræver klemme for at forhindre det i at få langbenet. De kan bruges i hængende kurve og Potter som overlappende farve når ikke klemt tilbage. Impatiens walleriana er hjemmehørende i Østafrika og vokser i de tropiske regnskove. Impatiens vokser bedst i en semi-skyggefulde eller dappled lys miljø.

Anlægget

Impatiens giver skyggefulde steder steder af farve. De skal være i fuld skygge i varmen sommer eller deres blade vil visne. Impatiens walleriana kommer i en vifte af farver fra dyb rød, laks, lyserød, hvid, orange og specked eller stribet. De er egnede fra US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 4 til 10 men kun sidste hele sommeren. Stænglerne af planten er kødfulde og saftige. Impatiens tage 17 uger fra frø til blomst, men er let tilgængelige som børnehave starter.

Overskydende befrugtning

Over befrugtende kan efter sigende forårsage Impatiens walleriana bladene til at krølle. Impatiens walleriana brug for en afbalanceret gødning. Gødninger med store mængder af fosfor kan skade planterne. Der skal ikke mere end 10% phosphor i gødningen. I vækstsæsonen befrugte planteskoler blomster hver to uger med en fortyndet opløsning. Jord test er gavnlige, før plantning så du kan bestemme hvilke næringsstoffer kan være mangelfuld i jord og målrette deres ansøgning.

Chili blade krøller

Der er mange typer af blade krøller. Nogle er forårsaget af sygdom, andre kultur- og så er der er et par, der skyldes skadedyr. Chili-thrip er en lille invader, der blev første gang bemærket i 1991 i Florida. Det er nu et fælles skadedyr af vegetabilske afgrøder og prydplanter. Thrip overfører virus chili blade krøller. Fodring af insekter forårsager ardannelse og de lægger æg i det bløde væv i impatiens. Thrips sutter celle saft af bladene og få dem til at rulle op. Heldigvis, biologisk kontrol er tilgængelige i form af predator insekter og nematoder.

Verticilium Wilt

Verticilium wilt er en alvorlig plantesygdomme for alle sorter af planter. Symptomerne er mest tilbøjelige til at blive vist i juli og August. Udover blade krøller forårsager sygdommen visnen, bladtab og stribede røde eller gule blade. Verticilium wilt kan i sidste ende dræbe en impatiens. Sygdommen skyldes en jord-bårne svampe, der invaderer rodsystem af Impatiens walleriana. Børnehave planter er i høj risiko for infektion og fungicider giver ikke meget kontrol.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com