Pleje og fodring Live orkidé planter

July 6

Mange orkideer gøre vellykket potteplanter, fordi de gør godt i betingelser, der er behageligt for mennesker. Blandt de 28.000 orkide arter omfatter velkendte sorter oncidium, med sin gul, brune eller hvide blomster og dendrobium, med hvid eller lavendel blomster. De nemmeste orkideer til at vokse omfatter lille blomstret epidendrum og populære phalaenopsis eller møl orkideer. Da de fleste sorter har brug for mindst fem år til at blomstre, bør nybegyndere begynde med planter allerede i fuldt flor. Udvise mådehold i pleje af dine orkideer til at holde dem sunde.

Lys og luft

Holde dine orkideer i indirekte sollys. For eksempel, placere dem et til tre fod fra et lyst vindue med en sydlige eksponering. Flytte orkideer til en udendørs skyggefulde terrasse fungerer godt i sommertiden. Farven af en orkidé blade Vis om det har nok lys til at blomstre. Medium grøn til lys-farvede blade viser en sund mængden af lys. Gule blade eller sort, brændt punkter angiver for meget lys. På den anden side betyder mørke grønne blade, anlægget bliver utilstrækkelig lys. Supplere utilstrækkelig sollys indendørs med plante lys. Lidt flytte luft hjælper orkideer vokse ordentligt. Øge indendørs ventilation ved at åbne windows halvvejs eller ved hjælp af små ventilatorer.

Temperatur og fugtighed

Orkideer foretrækker moderat til varme temperaturer og luftfugtighed spænder fra 40 til 60 procent. Indendørs temperaturer mellem 50 og 90 grader Fahrenheit passer dem bedst. Tillad ikke orkideer til at blive varmt. Undgå at sætte dem for tæt til windows eller i andre områder, hvor temperaturerne spænder bredt. I tørre klimaer, mist orchid blade om morgenen. Skiftevis, placere gryder på bakker fyldt med vand og småsten. Holde gryder ud af direkte kontakt med vand, dog.

Vand

Vand orkideer grundigt, så overskydende løbe gennem hullerne i puljen. Ikke kingsize, dog. Kontrollere jordens tørhed ved at indsætte din finger eller en træ aktiepost i potning mix. Vand først når potten er næsten tør, en gang om måneden på et minimum. Hyppigheden af vanding behov afhænger af luftfugtigheden, typen og størrelsen på puljen og anlæggets størrelse. Orkideer i lerpotter, for eksempel, har brug for hyppigere vanding end i plastic Potter. Tillad ikke pot til at sidde i stillestående vand.

Fodring

For de bedste resultater, befrugte dine orkideer, men ikke for meget. Vælg en afbalanceret 20-20-20 gødning eller en 30-10-10 orchid mix. Befrugte hver to til fire uger. Hvis du foretrækker det, bruge en fjerdedel af den normale fortynding og befrugte hver uge sommeren vækstsæson. Springe en fodring skaber ikke problemer. Forhindre skader fra gødning ophobning med grundig vanding for at skylle overskydende. Når dine orkideer stopper blomstringen, befrugte mindre hyppigt. Genoptage en hyppigere tidsplan, når nye vækst vises.

Ompotning

En orkidé bør forblive i den oprindelige pulje, indtil det bliver for stor, eller potning blandingen forringes. Fjern orkidé fra puljen og rense ud potning blandingen. Derefter afbrød døde eller rådne rødder. En egnet orkidé potning medium tillader luft flow og har god dræning. Nogle eksempler omfatter kokos fiber, sphagnum mos, sphagnum eller bark chips. Plante orkidé med krone bare lavere end kanten af gryden. Derefter udfylde den nye pulje med plantning mix uden dækker kronen af orkidé. Tryk på ned-potning mix, og tilføje en aktiepost, hvis planten har brug for støtte.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com