Hvad er forskellen på Type M & L kobber rør?

July 13

Producenter gør hårde og bløde kobberrør til vand VVS. Bløde kobberrør bøjer let uden brug af værktøj og er mere korrekt kaldes slanger. Ufleksible hårde kobberrør kræver rør bøjning udstyr for at bøje det og er som regel skåret og passe snarere end bøjet. Mest bolig vandforsyning VVS bruger to typer af hårde kobberrør kaldet M og type L.

Kobber rør typer

Fabrikanterne give kobber rør i fire standardiseret typer: K, L, M og DWV. Bogstaverne angiver delvis den relative bredde for rørvæggen fra tykkeste til tyndeste. Den faktiske vægtykkelse afhænger af størrelsen af røret.

Bogstavkoder vedrører også farven på trykning placeret på siden af røret, som hjælper med at identificere den. Type K er grøn, type L er blå, type M er røde og DWV er gul. Type L rør kan betegnes som blå, type M bliver ofte refereret til som røde.

Anvendelser af kobberrør typer

Alle pipe typer er egnede til brug som VVS, men DWV kan ikke anvendes til vandforsyning rør, da det har ingen pres rating. Type K, eller grøn kobber rør er den eneste, der er velegnet til nedgravning og bruges ofte til at bringe vandforsyningen i et hjem.

Typer M og L fyldes op vandforsyning rør i sommerhuse. Type L har tykkere vægge og et højere tryk rating. Nogle lokale koder angiver at kun type L er tilladt og at typen M ikke er tilladt. Den internationale kode for bygning giver både L og M, samt type K til brug som vandforsyning rør.

Type M og L forskelle

Den væsentligste forskel mellem type M og L er godstykkelse og pres rating. De to mest almindelige størrelser er halv-tomme og tre-kvart-tomme.

Type M halv-tomme rør har en godstykkelse på 0,028 inches, mens type L er 0.040 inches. Type M tre-kvart-tomme rør har en godstykkelse på 0.032 inches og type L er 0,045 inches.

Type L koster mere end type M. Type L med tykkere mure vejer mere og kræver mere kobber, hvilket koster mere at fremstille og også transport.

Kobber rør af samme type og størrelse har den samme udvendig diameter, der tillader dem at bruge de samme beslag til forbindelser. Indvendigt diameter varierer efter type på grund af forskellige tykkelsen af væggene. For eksempel, halv-tomme typen M har en indvendig diameter på 0.569 inches og type L er 0.545 inches.

Skriv M og L bolig egnethed

Kobber rør til indendørs vandforsyning linjer kan være enten type M eller skriv L, medmindre lokale koder angiver andet. Begge er bedømt langt over fælles vand pres fundet i kommunale vandforsyningssystemer. De højere omkostninger ved type K rør begrænser normalt det til begravet røret at bringe vand til et hjem.

Udgiftsdifferencen af type M versus type L er nok at det giver mening for de fleste husejere bruge type M i stedet for type L til store projekter. Altid tjekke din lokale kodens krav til at bygge materialer og tilladelser, før du begynder projekter eller købe byggematerialer.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com