Hvad går med japansk ahorn?

August 1

Med en vifte af farver, størrelser, former og blade typer, det er ingen overraskelse at japansk ahorn (Acer palmatium) ofte er plantet som et træ, modellen. De løvfældende træ vokser bedst i fugtige, sure jord og er hårdfør i USA 's landbrugsministerium (USDA) plante hårdførhed zoner 5-8. Det foretrækker lys eller dappled skygge og skaber lys til delvis skygge under sin baldakin. Når du vælger kammerater til en japansk ahorn, skal du vælge planter, der trives i træets betingelser. Også overveje farve; Vælg planter, som enten supplere eller kontrast med din japansk ahorn blade.

Stauder

Stauder kommer tilbage år efter år tilføjer farverige blomster i løbet af vækstsæsonen. Skygge-tolerante sorter, der foretrækker, sure jord og vokse godt med en japansk ahorn omfatter urteagtige pæoner (Paeonia lactifolia). Blomstrer i foråret i en vifte af farver, fra rød til hvid, de alsidige planter vokse til 3 fod høj og er hårdfør i USDA zoner 3 til 7. Begonier (Begonia grandis) vokser også godt med en japansk ahorn. De skygge-elskende stauder, hårdfør i USDA zoner 6 til 9, udføre bedst i fugtig jord og producere lyserøde blomstrer fra sommeren gennem fall.

Jorden-Covers

Jorden-covers vokse lav til jorden og sprede, hvilket gør dem at udfylde tomme rum under en japansk ahorn. Skygge-tolerante sorter omfatter Læbeløs (Ajuga reptans), en evergreen, der vokser til 4 inches høj og danner et tæppe af roset-formet blade. Læbeløs er hårdfør i USDA zoner 3 til 9, hvor det vokser bedst på en skyggefuld, fugtig websted. Det tiltrækker bier med sin lilla-blå foråret blomster. Hostas (Hosta spp.) vokser også godt med en japansk maples. Disse alsidige, herbaceioius planter har en vifte af løv former og farver og trives i delvis til fuld skygge. Hostas er hårdfør i USDA zoner 3 til 9 og vokse fra 6 inches til 3 fod høje.

Buske

Plante blomstring, syre kærlige buske som Azalea og Rhododendron (både Rhododendron spp.) med din japansk ahorn. Disse buske vokser i mange størrelser og blomstre i en række farver. Sorter omfatter den søde azalea (Rhododendron arborescens), en 6-mund-høj, løvfældende busk hårdfør i USDA zoner 4 til 7. Sød azalea producerer duftende, hvide-lyserøde blomster i foråret og sommeren, og dens mørke, skinnende blade vende orange og rødt i efteråret. Rhododendron også trives i en skyggefuld, fugtig site men har stedsegrønne blade.

Bregner og græsser

Flere bregner kan trives under et japansk ahorn i et fugtigt sted. Plantesorter, som japanske kvast bregne (Polystichum polyblepharum), som er hårdføre i USDA zoner 5-8) og kan vokse 4 fod høj, og Japansk malet bregne (almindelig nipponicum "Pictum"), en 18-tommer 2-foot-tall sort hårdfør i USDA zoner 4 til 8. Skygge-tolerant pyntegræsser for japansk ahorn understory beplantninger omfatter brogede sweet flag (Acorus calamus "Variegatus"), en 2 til 4 fod høje græs, der fungerer bedst i fugtig jord. Denne græs vokser i klumper af stribet gule, hvide og grønne blade, toppet af aromatiske blomster og er hårdfør i USDA zoner 5-10.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com