Mykorrhiza & tropiske indendørs planter

August 8

Mykorrhiza & tropiske indendørs planter

Mycorrhizal svampe er en gavnlig type svamp, der findes i et symbiotisk forhold med planter. Mange subtropiske og tropiske potteplanter kan drage fordel af en mycorrhizal tilstedeværelse, der afspejler forholdet nødvendigt for overlevelse i deres native levesteder. Tropiske orkideer har et bemærkelsesværdigt forhold med mycorrhizal svampe.

Om svampen

Mycorrhizal svampe vedhæfte til rødderne af planter og give dem mere vand og næringsstoffer end de kunne få deres egne. Svampene skyllepumpetab for alle tilgængelige vand og næringsstoffer i den begrænsede plads i en indendørs plante container. De også udskiller enzymer, der trække immobile næringsstoffer som jern og fosfor fra jorden og gøre dem tilgængelige for planter.

Fordele

Mycorrhizal svampe give planter adgang til en større mængde af næringsstoffer og vand. Planter er mere tørke tolerant, når de kan drage fordel af denne type svampe relation. Planter kan udstille bedre blad farve, øget blomstring, rode og forgrener sig og har forbedret vigor og samlede styrke.

Tilføje svampe

Nogle potning jord indeholder mycorrhizal svampe. Svampe kan også findes sælges separat i en tør form, der skal anvendes på rodzonen. Programmet kan gøres mens omplantning eller ved hjælp af en blyant til at lave huller i jorden og lægge svampe i afdelingerne. Det er vigtigt at undgå at bruge barske kunstgødning, der vil hæmme svampen.

Orkideer

De fleste orkideer er afhængige af en tilknytning med en mycorrhizal svamp. Ikke alene giver foreningen gensidig næringsstoffer til modne planter, de fleste orkide arter er afhængige af svampen til at hjælpe med frø spiring. Et par arter af orkideer endnu manglende klorofyl og er blødrådsakterier, stole udelukkende på svampen til at opfylde deres ernæringsbehov.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com