Ice plantesorter i Californien

January 25

Almindelige navne i anlægget verden kan være forvirrende og vildledende. Tag tilfældet med ice anlæg. Den naturaliserede fælles is fabrik i Californien er i slægten Carpobrotus. Det er en krybende invasive flerårig plante med lyse pink blomster og saftige blade. Planten er ikke oprindelig i Californien, men har fundet et gunstigt klima og vækststed i staten. To andre planter kaldes ice anlæg og kan dyrkes i Californien. Disse er Delosperma Cooperia og Lampranthus. De er i samme botaniske familie som Carpobrotus.

Beskrivelse

Ice anlæg blev introduceret til Californien i begyndelsen af 1900-tallet til at stabilisere jorden. Dens vækst vane var nyttigt for at forhindre erosion langs nyligt bygget jernbanespor. Anlægget har spyd-formet, tre-sidet saftige blade og 1 1/2 - til 6-tommer blomster, afhængigt af sorten. Blomstrer kan være hvide, pink, magenta eller gul. Is planter blade kan vokse til 4 til 5 inches lang og stilke spredes i et tykt tæppe.

Carpobrotus Edulis

Ice anlæg er hurtigt voksende, og kan vokse mere end 3 fod om året. Det er også en tørke tolerant plante, der gemmer overskydende fugt i sine blade. Carpobrotus edulis er den mest energiske vifte af anlægget. Dens rampantly invasiv art har lånte det navn highway ice anlæg og det har lige så farverige navne, der er nedsættende såsom pigface, hottentot fig og sour fig. Edulis er den største af de to almindeligt forekommende is planter i Californien.

Carpobrotus Chilensis

Carpobrotus chilensis eller havet fig er den mindre af planterne. Det har 1 - til 3-tommer blomster og den karakteristiske saftige blade. Anlægget kan formere sig selv fra de talrige frø født i dets frugt men også vegetativt. Et lille stykke af stilken vil let rod og spredes. Det har været brugt som en prydplante på grund af sin lethed af pleje og lyse blomstrer, men det anbefales mod brug nu, dens invasive art er blevet etableret.

Steder

Begge sorter af ice anlæg er fundet i de varmere områder i Californien. De er placeret langs kystnære klitter, veje, dune krat, chaparral økosystemer og mange andre områder. Den foretrækker en lidt sandet jord, som er alment tilgængelige på Californiens kyst. Det var bevidst plantet langs motorveje og veje og endda medianerne frem i 1970 ' erne og har naturaliseret til den grad, at det er fundet langt væk fra oprindelige beplantninger. Det også beviser invasiv i andre varme klimaer i verden, såsom Middelhavsområdet og Australien.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com