Hvad vinstokke er brugt til Topiary?

September 13

Hvad vinstokke er brugt til Topiary?

Topiary er kunsten at uddannelse planter til at vokse på metalstel. Rammerne kan være enhver form, fra dyr til geometriske. Lille topiary gøre fremragende container planter, og store virksomheder kan blive påfaldende knudepunkter i din have. Mens en lang række planter kan bruges i topiaries, er hurtigtvoksende vinstokke et passende valg for begyndere.

Engelsk vedbend

Engelsk vedbend (Hedera helix) anvendes i topiary er plantet på bunden af en ledning ramme fyldt med sphagnum mos. Ifølge University of Florida udvidelse, skal du vælge en sort, der er moderat energisk og producerer mange sidegrene. Bruge en ivy med et blad størrelse, der er i skala med størrelsen af din topiary figur. Hvis bladene er for stor, vil de maske detaljer. Undertiden engelsk vedbend er podet for aralia ivy (Fatshedera lizei), som har stærkere stilke. Dette fungerer særligt godt for træ formularer eller større topiaries understøttes af plantens trunk.

Krybende Fig

Krybende fig (Ficus pumila), som engelsk vedbend, der bruges til topiaries på Walt Disney World Resort. Når de plantes i en topiary frame, Krybende fig hurtigt vokser til at dække form med et tyndt lag af blade. Denne stedsegrønne vinstokke er en hurtig avleren, ved hjælp af fine stilke dækket med små, hjerte-formede blade, online plante ressource Floridata. Du bør ikke bruge krybende figen på en topiary, der er i nærheden af trækonstruktioner, fordi træet kan blive beskadiget af selvklæbende på den vin stængler.

Vandrende jøde

Vandrende jøde (Tradescantia fluminensis), også kaldet hurtig Jenny, er en ideel anlæg til indendørs topiary. Denne afsluttende spiderwort familie har saftige stængler, spidse lyse grønne blade og hvide blomster. Det er hurtigt voksende og nem at dyrke, men hvis plantet i haven kan blive ganske invasive, ifølge Floridata. Vandrende jøde rødder nemt på noder. Andre arter har lilla eller brogede blade og rosa blomster.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com