Hængepil tilpasninger

September 23

Hængepil, kendt videnskabeligt som Salix x sepucralis, er kendt for sin yndefulde, hængende krone og tilstedeværelse i nærheden af floder, søer og vådområder. I visse regioner er hængepil betragtes som en uønsket invasive arter. Om willow ligger, hvor det er hjemmehørende eller invasive, lade visse tilpasninger, lige fra en evne til at reproducere ved vandet og vinden frø til en hurtig vækst sats og oversvømmelse tolerance, det trives og sprede.

Reproduktiv tilpasninger

Flere reproduktive Karakteristik af hængepil giver mulighed for en undertiden meget hurtige spredning af arter. Hængepil er Tvebo (at have separate mandlige og kvindelige planter) og vind bestøvet. Frøene spredes både vind og vand, og selv om frø kun forbliver levedygtige i en kort periode og de optimale, konstant våde spiring betingelser er ualmindelige, den store mængde af frø produceret og hurtige spiring og vækst gøre hængepil aggressive i native og nonnative levesteder. Hængepil kan også spredes vegetativt når stængler eller kviste brækker af og blive indgivet og rodfæste.

Vandløbsnære tilpasninger

Hængepil træer har flere tilpasninger, der afspejler deres evne til at trives i ripariske levesteder. Hængepil kan modstå oversvømmelser og ekstreme variationer i flow takket være stilk fleksibilitet. Hængepil rødder har en høj tolerance for anaerob, eller lav ilt betingelser, så de kan overleve selv når nedsænket i lange perioder.

Vækst og jord tilpasninger

Hængepil træer har en hurtig vækstrate og kan blive etableret og producerer frø inden for et par år. De kan stadig i fine, medium og grove tekstureret jord og har kun medium frugtbarhed krav. Salix arter er også i stand til at ophobe høje niveauer af giftige metaller som cadmium, en egenskab, der gør dem velegnet til udplantning på affald websteder, der er ved at blive ryddet op. Hængepil har også effektiv næringsstof optagelse og en høj filtrering kapacitet for kvælstof.

Yderligere tilpasninger

Flere yderligere tilpasninger tillade hængepil at vare ved og sprede. Disse træer har tolerance for brand regimer og er købedygtig re spire hurtigt. De mister deres blade om efteråret at overleve gennem vinteren. Hængepil vokser også i fulde sollys, en tilpasning, der giver det lov som en colonizing arter i åbne områder.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com