Hvad gør en Lima-bønne spire hurtigere?

February 3

Hvad gør en Lima-bønne spire hurtigere?

Lima bønner er en gammeldags have favorit, elsket for deres glat-textured smøragtig smag. De kaldes smør bønner i det sydlige haver. De buttede, halvmåne formet limabønner var første dyrkede i Mellemamerika og senere tæmmet i Nordamerika og Europa. Fordhook bush bean og Henderson pole bønner er sorter introduceret i 1889 og 1907 og blev de nationale standarder. Arvestykke sort limabønner tilgængelige omfatter i dag Jackson spekulerer på Bush Lima, jul-Poe Lima og Dixie plettet Butterpea.

Spiring

Limabønner spire i 18 dage i jorden på 68 grader F og syv dage, hvor jorden er 77 grader F. Når jorden er for kold, rådne frøene før spiringen finder sted. Lima bønner har også spiring hurtigere når de behandles med anti-svampe agenter. Høj kulhydratindhold af limabønner gør dem modtagelige for svampe og bakterier. Frø startede indendørs i temperaturer over 65 grader F kan med held flyttet udendørs når jorden bliver varm og stiklinger har to løvblade. Pleje bør tages ikke at beskadige pælerod under omplantning.

pH faktor

Limabønner spire med succes når jord pH er mellem 5,8 og 6.5. Jorden under eller over denne række er bragt i balance med tilsætning af organisk materiale, såsom modne kompost. Jord med højt organisk stof indhold er mindre tilbøjelige til at danne en skorpe, som forhindrer den spirede frø fra skubber. Skorpedannelse yderligere forhindres ved at sprede en ¼-tommer lag af savsmuld, sand eller fint sigtet kompost over den nyligt seedede række.

Pleje

Støttestrukturer for pole lima bønner er sat på plads på tidspunktet for udplantning. En enkel espalier tee-tisse form af 6-fods polakker og sejlgarn fungerer godt. Bush limabønner er sået i enkelt eller dobbelt rækkerne 2 til 3 fødder fra hinanden. Blød jord grundigt i en dybde af 1 tommer per uge. Lima bønner planter behøver ikke som hyppig vanding når der dyrkes i meget fugtbevarende jord højt indhold af organisk materiale. Ukrudt er kontrolleret med hyppige lavvandede dyrkning eller ved at sprede en 3-tomme lag barkflis omkring planterne.

Gødning brug

Befrugte limabønner på plantning tid med all-purpose økologisk modne kompost gødning placeret 2 inches fra frø hul. Syntetisk gødning har en høj fosfor indhold, som bidrager til forureningen i vandets afstrømning. Overproduktion af alger i søer og vandløb er forårsaget af landbrugsprodukter afstrømning af overskydende fosfor fra syntetisk gødning. En jord testkit fra Havecentret giver fosfor indholdet af baggård havejord.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com