Stauder til efteråret

September 28

Stauder til efteråret

Fortvivl ikke, som årlige sommer planter visne og dø i slutningen af sæsonen. Planlægge ved at indarbejde stauder i landskabet for en eksplosion af farve godt ind i de kølige dage i efteråret. Vælge fra en bred vifte af sene bloomers at koordinere og kontrast med de skiftende efterårsløv. Overveje en blanding af favoritter og mere usædvanlige stauder for en slående falde haven display.

Tudse Lily

Toad-lilje, en smuk flerårig plante med en ejendommelig Brugernavn, kommer i nuancer af lavendel, pink, gul eller hvid og funktioner iøjnefaldende lilla plettede kronblade. Den sarte blomstrer af toad-lilje ligner små klynger af orkideer. Disse blomster vokser bedst i skygge for delvis sol. Tudse liljer, hårdfør i zone 5 til 9, top mellem 30 og 32 inches høj. De giver nok højde til at rumme lav voksende følgesvend planter. Placere dem i rige, fugtig jord og disse prangende falde blomster vil være først til at indvarsle midten til sent blomstrende fall stauder.

Aster

Asters, en velkendt fall staude, tilføje levende farver til kortere, efteråret dage. New York og New England asters, almindeligt forekommende på planteskoler og hjem centre, vokse til 12 og 36 inches i højden, henholdsvis. Disse aster kultivarer, fås i blå, rød, hvid og lilla, behøver kun lys næringsstoffer og jord, der dræner godt, endnu bevarer nogle fugt. Hver type af aster har en forskellige blomstrende tid lige fra sensommeren til midt falde. Hvis asters bliver alt for tætte, dele og omplante dem i slutningen af foråret, som nye vækst vises.

Japansk Anemone

Tænke uden for boksen og afhente nogle japansk anemone til efteråret haven. Disse sent blomstrende stauder tilføje en delikat kontrast til planter som pyntegræsser. Denne hårdføre lille staude vil tilføje subtile stænk af hvide, violet og Rosa til en ellers brugt blomsterbed. Deres høje, munter blomstrer sidst godt i koldt vejr. Anemoner falder sovende med den første store frost. Starte dem i foråret og de vil trives med meget lidt pleje. Vejrfast anemoner ved at placere barkflis isolering omkring planterne i barske, nordlige klimaer.

Chrysanthemum

Krysantemum, harbingers af efteråret, er et must for enhver eftersæson haven. Vælg sorter i guld, Bourgogne, gul, bronze, pink, lilla og hvid til at give en have at autentiske efterår look. Krysantemum kommer i alle former og størrelser, fra petite knap mums prangende spider og pompom sorter. Plante disse rigt minimalistisk, falder stauder i fuld sol, at drage fordel af deres maksimale voksende potentiale. Hurtigtvoksende mums vil overhale en plantning seng hvis ikke opdelt hvert andet år. For de bedste resultater, plante krysantemum i foråret og foder regelmæssigt med en vandopløselig gødning. De kræver rigeligt vand i hele vækstsæsonen med tungere beløb mens blomstrende. Utilstrækkelig vanding kan forsinke eller standse deres vækst.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com