Hvad er de forskellige typer af mursten?

September 30

Hvad er de forskellige typer af mursten?

En mursten er et rektangulært-formet blok af ler, der anvendes i konstruktionen af forskellige slags bygninger. Der findes forskellige typer af mursten, og flere faktorer, der påvirker Ingeniørens valg af mursten: klima på det sted, hvor bygningen er beliggende, den præcise del af bygningen en mursten bruges til den tilsigtede brug af stedet, om mursten er anvendt til nytte eller for dekoration og meget mere.

Vender mursten

Vender mursten er dem, der anvendes til at dekorere ydersiden af en bygning. De er de mest synlige mursten, så de er bedre kvalitet og mere holdbare så godt. Maskinsten mursten er et eksempel på modstående mursten: disse klodser er lavet med ler, tekstureret, derefter skæres af wire. Processen med at gøre wirebricks er automatiseret, så disse er billigere at producere i store mængder. De fås i forskellige farver og teksturer.

Byggeklodser

Byggeklodser er de mest almindeligt brugte type af mursten. De er lavet af ler og fyret i ovne til bage dem og gøre dem hårdt og stærk. De bruges i konstruktionen af vægge og andre overflader, og ikke til udendørsbrug---så de ikke kommer i forskellige teksturer, eller farver. De er hårdt og slidstærkt.

Glaserede mursten

Glaserede mursten har ene side beklædt med glaserede belægning (generelt keramiske). De glaserede look kommer fra fusion af forskellige mineraler og ingredienser når mursten er brændt eller bagt. Den glaserede overflade gør disse mursten bedst egnet til hospitaler, laboratorier, mejerier og andre bygninger, hvor vedligeholdelse af sanitære forhold er meget vigtigt.

Andre typer

Der er flere andre typer af mursten: håndlavede mursten, som er lavet af håndværkere hælde ler i ental forme; Engineering mursten, hvis udseende er ikke så vigtigt som deres ydeevne, og bruges til at bygge støttemure og kloakker; igen pressede mursten, som er maskinsten mursten presset til at oprette meget solide mursten med nøjagtige størrelser og teksturer; og konkrete mursten, som er lavet af en blanding af cement og sand.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com