Periwinkle blomst oplysninger

September 30

Periwinkle blomst oplysninger

Periwinkle--- eller vinca---blomster er populære blandt gartnere ønsker at skænke lilla blå blomster på deres landskab. Ikke alene er deres blomster en attraktiv touch, men deres løv indtægtsførsel blomsterne og tilføjer sund farve til værfter. Ifølge Colorado State University, kan periwinkle blomster give sæson-lang knudepunkter for beholdere og haven senge.

Navn

Periwinkle planter gå under forskellige navne såsom Madagaskar periwinkle, vinca og Catharanthus. Denne plante er medlem af familien dogbane, som omfatter blomstrende vinstokke, der er ofte plantet på espalier. Oprindeligt, periwinkle planter var kendt som Lochnera, men blev derefter skiftede til Ammocallis før ender som Catharanthus. I Latin, er Catharanthus kendt som ren blomster. Gartnere identificere værket ved at kigge for at se, om de er enkelt blomster og ikke fordobler, fordi værket aldrig blomster som en dobbelt blossom.

Historie

Denne blomst har en lang historie, der startede i Asien. Gartnere har været stigende periwinkle i århundreder i Asien, Europa, Indien og USA ifølge Colorado State University. Herbalists vokser planten for sine formodede medicinske fordele til behandling af øjeninfektioner, diabetes, lungeinfektioner og ondt i halsen og sænke blodtrykket. Populariteten af vinca blomster og periwinkle skyrocketed efter i 1980 ' erne, da flere sorter blev udviklet.

Vækstbetingelser

Periwinkle planter ikke kan lide kold eller kølige temperaturer. Derfor, gartnere har mulighed for enten vente til slutningen af foråret eller starter deres planter indendørs. Jord skal pH være mellem 6.0 og 6.5 for anlægget til at absorbere den jord næringsstoffer. Når der dyrkes uden for deres rækkevidde, kan periwinkle planter opleve hæmmet vækst, misfarvning eller dårligt helbred. Godt afdrypning jord er lige så vigtigt. Jorden skal kunne dræne for anlægget for at undgå kontraherende en svampesygdom. Ler eller dårlig dræning jord kan ændres med kompost og builders' sand eller Gartneren kan konstrueret haven højbede.

Plantning

De fleste gartnere vælge container vokset periwinkle planter til at vokse, fordi de vil etablere hurtigt i vækstsæsonen. Plantning periwinkle planter kræver en dyrkede haven seng, der er fri for ukrudt og græs. Gartnere skal grave huller, der er to gange bredden af plantens rodklump og placere rodklumpen på den samme dybde som det var stigende i den beholder, hvorfra det er at blive transplanteret. Fordi periwinkles kan nå højder på en og en halv fod, give dem mindst 12 inches af plads i mellem planter.

Vedligeholdelse

Jorddækning er en vigtig del af vedligeholdelse. En fire-tommer lag af muld såsom fyrretræ bark bør spredes rundt i plantning sengen til at låse i fugt og reducere befolkningens ukrudt. Vanding er ikke meget af et problem for planterne. Gartnere kan enten give disse planter en tomme af vand sammen med resten af haven eller ikke vand overhovedet. Beskæring brugt blomster er unødvendige. Periwinkle blomster vil falde til jorden, når de bliver brugt.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com