Tabel Saw vs rulle så

October 11

Tabel Saw vs rulle så

En sav rolle er central for kunst træforarbejdende. Træbearbejdning projekter, såsom møbler, frysere og kasser, kræver netop udskårne stykker af træ, således at de passer med hinanden perfekt. Tidlig Save blev holdt i hånden. Anvendelsen af motoriserede Save foretaget opskæring og forme træ hurtigere, lettere og mere smidig. To af de mest almindelige motoriseret Save er tabel saw og rulle så.

Tabel Saw

Tabel saw består generelt af en tabel og en roterende klinge, der rejser gennem tabellen. Træet er derefter lagt på bordet og skubbet imod kniv til at skære. To hegn guide træ til bladet, afhængigt af retningen behov. Et rip hegn er brugt til at guide træ for langsgående snit mens en miter hegn holder træ vinkelret eller på forskellige vinkler mod bladet.

Rulle så

Kendt som en coping sav, har rulle så en smal klinge, der kan bruges til at skære præcist kurver langs skoven. Rul Save anvendes generelt i indviklede fretwork. Før opfindelsen af rulle så blev fretwork normalt skåret med en kniv. Rulle så var sandsynligvis opfundet i Tyskland omkring 1500-tallet da fine smalle vinger blev opfundet. En tidlig rulle så var fret saven eller Buhl så der blev brugt i fretwork. Fret sav derefter blev mekaniseret omkring 1800-tallet i USA og blev kaldt rulle så. I øjeblikket, fås motoriserede rulle Save i forskellige designs.

Fordele og ulemper ved et bord så

Bedst bruges til at gøre lige nedskæringer, kan tabel saw også bruges til crosscut, rip, gering eller facet træ; Det kan skabe en groove eller rabbet langs kanten af træ til at fungere som en indrykning pege med et andet stykke træ. Tabel saw er nyttige i at oprette en fordybning eller dado gennem skoven, som fungerer som et fælles indsættelse punkt vinkelret som i kasser eller kabinetter. Skal udvises forsigtighed, når du bruger en tabel så. Når anvendes forkert, så tænderne kan fange ind i skoven og kaste den tilbage til operatøren — også kendt som et tilbageslag.

Fordele og ulemper ved en rulle så

Rul Save er bedst bruges til projekter, som kræver indviklede og ømtålelige mønstre. Dette opnås ved hjælp af tynde eller undertiden wire-lignende vinger. Af stansning et lille hul i skoven, kan rulle så bruges til at foretage interne nedskæringer problemfrit. På grund af den mindre blade, er dette ikke anbefales til skære store stykker af træ eller for at gøre fælles crosscuts. Rul Save er kendt for at være den sikreste form for saw blandt de motoriserede Save; dog skal stadig være omhyggelig med klingen kan stadig pause og flyve ud. For at forhindre skade, er de fleste rulle Save designet på en sådan måde, at en brækket vinge ikke skyde voldsomt, potentielt sårede operatoren.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com