Forskellene mellem Bloodgood japansk ahorn og den opretstående røde

February 13

Forskellene mellem Bloodgood japansk ahorn og den opretstående røde

Japansk røde maples er løvfældende buske, der er ofte forveksles med små træer. På grund af deres dristige røde blade og mangfoldighed--de kan plantes i krukker, græsplæner, haver og grænser - japanske maples er ofte anvendes i landskabspleje og havearbejde projekter. Standard eller opretstående, vifte af planten er oprindelig i Østasien. Mange sorter er blevet udviklet for amerikanske anlægsgartneri og landskabsplanlægning, blandt hvilke er sorten bloodgood.

Natur

Arten af den opretstående og bloodgood japansk ahorn er meget forskellige. Førstnævnte er en plante, der er naturligt forekommende i de østasiatiske lande Kina, Korea og Japan, der er almindeligt anvendt i landskabspleje på grund af visse fysiske egenskaber, der er eftertragtede af gartnere. Sidstnævnte er en genetiske variation af den oprindelige plante, der er udviklet specielt til brug ved mennesker. Således hvis mennesker aldrig havde eksisteret, den japanske oprejst røde ahorn ville teoretisk, stadig eksisterer. Bloodgood, men ville ikke. Medmindre nogle meget snu ape gartnere regnet ud, hvordan du opretter kultivarer.

Taksonomisk nomenklatur

Taksonomisk nomenklatur er en fancy måde at sige videnskabelige navn. De videnskabelige navne af den opretstående japanske røde ahorn og bloodgood japansk ahorn kultivar er ens, eftersom sidstnævnte er en variation af tidligere, men to rent faktisk har forskellige videnskabelige navne. Japansk oprejst ahorn er kendt videnskabeligt som Acer palmatum mens bloodgood er kendt som Acer palmatum «Bloodgood.» Begge planter hører til slægten Acer, og begge er af arter palmatum. Opretstående er imidlertid de faktiske arter, mens bloodgood er en variation, dermed udledningen i nomenklaturen.

Størrelse

Standard eller opretstående, japanske maples er lidt højere end bloodgood kultivar og har generelt større vækst. Ifølge North Carolina State University nå opretstående japanske maples 15 til 25 modne højde. University of Florida, hævder imidlertid, at bloodgood japanske maples nå en modne højde af 12 til 20 fod. Opretstående maples nå en moden spredning eller bredde, 10-25 fødder, mens bloodgood kultivarer nå en moden spredning af 15 til 20 fod. Det er således det muligt, at en bloodgood har i sidste ende mere masse end en opretstående japansk ahorn givet ideelle vækstbetingelser, givet den større vækst række opretstående.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com