Problemer i dyrkning af figentræer

October 2

Problemer i dyrkning af figentræer

Native til Middelhavsområdet, figentræer er anslået til at være en af de ældste dyrkede planter kendt for mennesker. Figentræer kræver et bestemt miljø til at blomstre, og fig landmænd står over for et par potentielle problemer under træets vækst.

Sygdom

Figentræer er modtagelige for flere sygdomme, der påvirker alle dele af træet men normalt angribe de rødder og blade. Fig rust er udbredt og forårsager orange pletter på bladene af figentræer. Disse steder vokse sig større med tiden, men kan blive taget hånd om med en neutral kobber fungicid.

Skadedyr

Visse sorter af biller og nematoder angribe figentræer, men skadedyr udgør en større trussel. Gophers elsker mellemmåltider på figentræet rødder; venstre umarkeret, kan de nemt dræbe et træ. Fugle også udgøre en trussel mod figentræer og vil fest på både modne og umodne figner.

Forkert miljø

Figentræer kræver et varmt miljø, god dræning i jord og fuld sollys for så meget af dagen som muligt. Uden ordentlig dræning, vil rødderne af figentræer kvæle og dø, hæmme vækst og i sidste ende dræbe træet. Utilstrækkelig sollys vil forlade figentræer modtagelige for sygdom og rådne.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com