Effekter af gødning på en vandmiljøet

October 3

Anvende gødning kan være en god måde at vende tilbage meget nødvendige næringsstoffer til jorden. Imidlertid anvende gødning forkert kan gøre mere skade end gavn. Når jorden er mættet med næringsstoffer, kan de nemt finde vej til vandkilder, hvor de kan forårsage en række problemer i miljøet.

Algevækst

Når en vandmiljøet er oversvømmet med næringsstoffer fra gødning, øger dette reproduktion af alge organismer, der er altid til stede i vandet. Mens nogle alger er nødvendigt--viser det kuldioxid, der frigives af akvatiske dyr i ilt - for meget alger er et problem. Når gødning rejser næringsstoffer til et niveau, som andre planter og dyr ikke kan forbruge, vil alger vokse ud af kontrol og danne et lag på toppen af vandet. Dette sker i miljøer som små som damme og så stor som havet. Når dette lag af alger former, det kan blokere sollyset i at nå de andre planter og dyr i miljøet. Langvarig algevækst vil i sidste ende kvæle andre livet i økosystemet.

Nitrater og fisk

Nitrogen er en af de vigtigste næringsstoffer er nødvendige for af planter til at trives. De fleste gødning beregnet til plænen og haven brug indeholder en høj procentdel af nitrogen, som er i en formular, der er umiddelbart brugbart for planter. Når gødning gør sin vej ind i en akvatiske økosystem fra havemøbler applikationer eller forkert anvendt Dam gødning, kan en potentielt skadelige kvælstof niveau udvikle. Nogle dyreliv--såsom fisk--kan ikke tåle høje mængder af kvælstof i deres systemer, og længerevarende eksponering kan resultere i dødsfald af hele populationer af fisk.

Drikkevand opbevaring

Når gødning gøre deres vej ind i reservoirer eller leach gennem jorden for at forurene kilder til drikkevand, kan resultaterne føre til blå-baby syndrom. Højt kvælstofindhold kan være yderst skadeligt for små børn mindre 6 seks måneder gamle; ammende mødre, der indtager vandet kan passere kvælstofindholdet til deres børn. Et af de tegn, at drikkevand er blevet forurenet af gødning er en stærk, dårlig lugt kommer fra vandet. Vandet skal filtreres og kontrolleres af en lokal skole udvidelse kontor. Hvis der er gødning til stede i drikkevandet, er der mest sandsynlige problemer, der opstår på vandkilde som algevækst.

Gavnlige virkninger

Ikke alle gødning har en dårlig effekt på en vandmiljøet. Når de anvendes korrekt, kan gødning gøre vandplanter, sundere og i stand til at opretholde større populationer af større dyr. I store, stærkt trafikerede områder, kan gødning anvendes i moderation at holde alger indholdet af en Dam for at sørge for der er nok genanvendelse af ilt og kuldioxid til at opretholde livet. På samme måde, befrugtende damme, der har en blomstrende dyremiljø vil hjælp opbevare nok planteliv i dammen til støtte dem.

Indholdet af gødning, der anvendes i disse miljøer er forskellige fra dem, der anvendes på jord, og mens de omfatter nogle af de samme base næringsstoffer de er i forskellige former såsom diammoniumphosphat fosfat og ammonium polyphosphate. Der er en hårfin balance mellem ansvarlige befrugtende og oversvømmelser miljø med usunde kemikalier.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com