Grønne orme, der spiser blade på ahorn træer

October 4

Ahorn træer er en af de mest tilpasningsdygtige prydtræer i skygge for den hjem landskab. Der er et stort udvalg af maples tilgængelig for valgte fra, med en række former, størrelse, farver og vaner. Maples har deres andel af sygdoms- og skadedyrsbekæmpelse problemer, ligesom enhver løvfældende træ gør, men de har særlige problemer med blad-spiser insekter, der ødelægger de slående bladene af træerne. Fordærve orme kaldes også inchworms. Der er forår og efterår fordærve orme, såvel som flere andre arter. De har tendens til at fodre på løvfældende træer og løvtræ såsom ahorn. Fordærve orme er larver af nat-flyvende møl, og deres fodring aktiviteter kan alvorligt defoliate et træ.

Orme

Om efteråret og foråret fordærve orme er de mest udbredte skadedyr på maples. Ormene er normalt grønt, men foråret orme kan også være rødbrun. Larverne flytte i en karakteristisk spjætter arch hvor de trække deres bagende op til forsiden. Fordærve orme er små, på kun 1/4 til 1 tommer lange, og de har kødfulde prolegs på forsiden af ormen. De voksne hunner er vingeløse møl, der lægger æg i det sene efterår eller tidlige forår og give anledning til larver på forskellige tidspunkter i løbet af foråret, afhængigt af sorten. Æggene er ovale og lagt i klynger. Hunnerne er grå og vente på træer for mænd. Hannerne er vingede og har striber på deres forewings.

Livscyklus

Fall æg overvintre og klækkes i foråret, mens foråret æg inkuberes i løbet af få uger før fremkomsten. Fodring indledes og varer indtil larverne forpupper i slutningen af juni. Larverne æder primært de unge nye vækst af ahorn. De modne larver falde til jorden i slutningen af juni på silke tråde og graver sig ned i jorden. De gør en kokon og forpupper indtil den sene efterår eller tidlige forår, afhængig af arten. Voksne derefter begynder den parring og æglægning ritual igen, og cyklussen gentages.

Skader

Larverne er de skadelige insekter. De skaber mest skade fra grasserende blade fodring. De forårsager udbredte bladtab i det tidlige forår, som kan mindske træets vigor. Maples og alle andre træer har brug for deres blade til at fremstille kulhydrater høstet og konverteret fra solens energi. Dette er et vigtigt brændstof kilde for planternes vækst og udvikling, og bladtab kan dræbe træet hvis det sker hvert år. Heldigvis har fordærve orme normalt en tre - fire år cyklus og derefter gå væk. Et andet insekt, der har persistens er europæiske vinter møl, som har angrebne områder af østkysten og er en indført skadedyr. Dens udbrud har varet i otte år eller mere, men det er ikke almindeligt i hele USA.

Kontrol

Naturlig kontrol er den mest miljømæssigt venlige og sikker. Bacillus thuringiensis er en naturligt forekommende jord bakterier, der angriber fodring larverne og dræber dem. Det skal sprøjtes lige efter æggene er klækket, men før larverne er mere end 1 tomme lang. Klæbrige fælder placeret i maples er effektive til at opfange skadedyr og ugiftige. Gartneri olier giver effektiv kontrol, hvis sprøjtes i foråret. En 2 - 3 procent løsning kan endda dræbe æggene.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com