Beskrivelse af stilken af solsikke planter

October 4

Beskrivelse af stilken af solsikke planter

Alsidig solsikker er hjemmehørende i USA og blev brugt oldtiden som en fødekilde såvel som for olier og farvestoffer. Stænglerne er magen til majs stilke. De bliver meget tæt og tørt som de modne, gør dem velegnede til husdyr foder. Fjerne dem med en skovl i efteråret og kassere dem snarere end kompost dem.

Tidlige vækst

Solsikker spire bedst når temperaturerne er mellem 70 til 78 grader Fahrenheit. Planterne emerge syv til 14 dage efter plantning og vokse hurtigt. Unge stilke er grønne, runde og fleksibel. De tidlige blade er tyk og afrundet.

Senere vækst

Som en solsikke vokser, bliver stilken tyk, fiber og oprejst. Stilken kan udvikle en fuzzy overflade, der irriterer huden. Sent på sæsonen, stilken tørrer til creme eller brun og bliver meget hård og træagtige, med en diameter på 1-2 inches, afhængigt af sorten. Solsikke planter vokse 2 til 10 fod høje, afhængig af sorten. Solsikker har en dyb pælerod og robust laterale rødder. Hvis du vil fjerne solsikker fra haven i efteråret, knækker stænglen og grave op roden med en skovl.

Vækstbetingelser

Plante solsikker i en solrig placering efter den sidste frost. De arbejder godt på bagsiden køkkenhaver eller mod et hegn bag andre blomstrende enårige og flerårige planter. Stænglerne er solidt nok til at understøtte floppy planter såsom delphiniums. Solsikker tolerere tørre, ufrugtbare jord, men blomstre bedre når det gives, lidt fugtig jord.

Projekter

Børn elsker solsikker og stænglerne er solidt nok til at bruge som ramme for en levende legehus. Plant de solsikkefrø i en cirkel eller firkant mindst 5 fod i diameter. Formiddag herlighed plantefrø ved siden af de solsikkekerner. Da solsikke stilke vokse og hærde, morgen herligheder sejlgarn op dem. Fastgør wiren til toppen af solsikke stilke og udvide det mellem planterne. Morgen herligheder vil vokse på tværs af ledninger til at danne en tæt, blomstret tag.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com