Kan en Coleus plante lave mad i sollys?

February 22

Kan en Coleus plante lave mad i sollys?

Planter med grønne blade, der bruges til at eksemplificere processen med fotosyntese--konvertere solen energi til kulhydrater for plantevækst. Coleuses (Solenostemon scutellarioides) producere Flerfarvede blade, herunder gule og røde farver, ud over green. Uanset plante farve, sollys energi optages og bruges i fotosyntesen. Af hundredvis af coleus kultivarer tolerere ikke alle den samme mængde af solens stråler, der påvirker hvor hurtigt de visne eller få skoldes blade.

Plante pigmenter

Klorofyl producerer den grønne farve i bladene og er kun en af mange pigmenter i plante blade. Klorofyl er normalt så fremtrædende i blade at det masker gul, beige, rød og orange pigmenter til stede. I coleus planter, klorofyl bliver mindretal pigment og er maskeret af større mængder af caroten, xanthophyll, flavanol og anthocyanin. De giver orange, gul, hvid og rød/lilla farver, henholdsvis. Kombinationer af disse pigmentfarver oprette forskellige toner og kvaliteter af en bred vifte af coleus blad farver. Pigmenter kan også variere fra sted til sted på bladet.

Sol energi

Sollyss rene hvide lys indeholder flere farver eller bølgelængder. Filtrering sollys gennem et prisme eller regndråber afslører farver i en regnbue. Hver farve indeholder en anden energi bølgelængde. Klorofyl absorberer masser af orange-rød og blå-violet bølgelængder, mens anthocyaniner absorbere grønt lys. Caroten og xanthophyll også absorbere blå og violette lys. Selv uden masser af klorofyl pigment farverige coleus blade stadig bruge en bred vifte af sollys energi til brændstof fotosyntese.

Coleus solen Tolerance

American gartnere overveje ofte coleus en nem at dyrke planten for lyssky haven steder. Selv om de tolerere svagt lys, vokser mange coleuses bedst i delvis solrigt betingelser. Coleus vokser fyldigere og hurtigere med nogle direkte sollys. Sorter med mere røde, lilla og dyb orange nuancer tåle meget mere sollys i forhold til dem med kun grønne, chartreuse og gule pigmenter. I sidste ende, coleus plante ydeevne i sollys varierer afhængigt af sort.

Yderligere behov

Coleus vokser bedst i en smuldrende jord, der er beriget med masser af organisk materiale. Jorden også skal fastholde fugt men være godt drænet for at forhindre root rot. Så længe jorden er frugtbar med kompost eller godt rådnet gødning og holdes jævnt fugtig, vil coleus lave mad effektivt i sollys. Flydende gødning kan supplere organisk materiale. Tør jord og vind forværre visnen og kan begrænse fotosyntesen og samlede plantevækst uanset coleus kultivar.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com