Hvad er den gennemsnitlige højde & bredde af haven Mums?

October 6

Hvad er den gennemsnitlige højde & bredde af haven Mums?

Medlem af slægten aster eller daisy, de have mor (Chrysanthemum spp.) er et bemærkelsesværdigt populære staude blomst almindeligt dyrket som en sengetøj eller grænse plante. Haven mums fås i en række størrelser og typisk vokse til mellem 1 og 3 fod høj med en lignende spredning. Nogle sorter kan vokse så høj som 5 fødder.

Sorter

Hundredvis af haven mums er tilgængelige i den børnehave handel. Ifølge University of Minnesota udvidelse omfatter populære sorter "Efteråret brand," en mørk orange-blomstrede, midt i sæsonen bloomer, der vokser til 3 1/2 fod høje; "Golden Jubilee", en mørk gul, tidlig blomstrende blomst, der vokser til en højde af 3 fødder; og "Royal Knight," en 3 1/2-foot-tall, Bourgogne-blomstret kultivar, der tilbyder kronblade med bleg, sølvfarvede undersider.

Bruger

Haven mums er almindeligt dyrket i blomsterbede, hvor deres storblomstrede masse sammen for at skabe tætte områder af farve. Mums kan dyrkes udendørs i containere. Når planterne er begyndt at producere knopper, kan de normalt blive lokket til at blomstre indendørs hvis de der vandes regelmæssigt. Haven mums også gøre langvarig afskårne blomster for friske blomsterdekorationer. De kan formeres ved deling eller tip stiklinger i foråret eller sommeren.

Kultur

Haven mums er egnede planter til US Department of Agriculture hårdførhed zoner fra 5 til 9, hvor de vokser i fuld eller delvis sollys. Haven mums foretrækker en god dræning, let sur jord blanding forbedret med organisk materiale, selv om de kan tilpasses til andre jordtyper. Vand mums efter behov i løbet af vækstsæsonen, og hold jorden fugtig, når planten er i knop. Befrugte krysantemum med en vandopløselig, kontrolleret frigivelse gødning til at fremme sund blomster.

Problemer

Haven mums er for det meste skadedyrs- og sygdomsbekæmpelse gratis, selv om svampesygdomme som leaf spot kan mar skønhed af blomster, hvis planterne er overfyldte og har begrænset luftcirkulation. Undgå vanding fra overhead, fordi våde blade er mere modtagelige for Blandtegning sygdomme. Vand om morgenen, når det er muligt at give planter rigelig tid til at tørre ud før aften. Spider mider kan angribe i varmt, fugtigt sommervejr, selvom de kan kontrolleres med en miticide.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com