Hvad er forskellen mellem Epoxy & superlim?

February 26

Hvad er forskellen mellem Epoxy & superlim?

Epoxy og Super lim er populære navne for produkter, der dækker en bred vifte af Lime, der anvendes i hjem og industri. Hver har en bestemt kemisk sammensætning og bedste anbefalede anvendelser. De har et par programmer til fælles, men er mest effektiv, når den anvendes til deres formål.

Hvad er forskellen?

Epoxy er sammensat af to dele, som brugeren skal kombinere: en resin og en hærder. Brugeren har derefter et bestemt tidspunkt, baseret på pakke formuleringen, som skal bruge limen inden det hærder. Super lim er en enkelt komponent fremstillet af ren, der hærder hurtigt med udsættelse for fugt i luften.

Egenskaber

Både danner et meget stærkt bånd. Super lim, men har meget lav shear styrke hvilket betyder, at delene fæstnede vil modstå direkte trække men ikke off-vinkel stress. Epoxy, på den anden side har enorme strukturelle styrke. Epoxy er bedre til at fylde hulrum mellem dele. Nogle sorter af Super lim omfatter tilsætningsstoffer for at fylde små hulrum.

Bruger

Epoxy, i dens mange formuleringer, der bruges som en lim, en belægning for metal og kompositter, isolering af elektronik, model at gøre og mange industrielle applikationer. Super lim er udnyttet på en langt mindre målestok, men i programmer, der varierer fra kirurgi til smådele forsamling, og det er endda bruges som en træ finish.

Rydde op

Epoxy, kan før det hærder, fjernes med acetone eller hvid eddike. Når det hærder det er meget vanskeligt, hvis ikke umuligt, at fjerne uden at skade overfladen den blev anvendt til. Super lim kan fjernes i enten flydende eller solid state, med acetone (neglelakfjerner) eller gamma-butyrolacton (GBL). GBL kan være at foretrække, fordi det er mindre giftigt.

Sundhedsadvarsler

Bruge begge materialer i godt ventilerede rum. For ekstra sikkerhed, bære gummihandsker og øjenværn, når du arbejder med disse kemikalier. Nogle brugere af epoxy kan udvikle en allergisk reaktion på hærder. Super lim er et øje, næse og hals lokalirriterende, der vil obligation med væv næsten øjeblikkeligt. Derudover det kan forbrænde spontant når det kommer i kontakt med bomuld eller uld.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com