Hvornår man skal plante grøntsager i Zone 10

October 6

Når du planlægger en køkkenhave, bør gartnere overveje den amerikanske Department of Agriculture hårdførhed zoneinddeling for det område, hvor de lever. De bør også overveje, om forskellene mellem varme og kulde-sæson afgrøder, for korrekt plantning stammer og en vellykket høst. Hårdførhed er 10 andet varmeste plantning zonen inden for USA. Områder inden for zonen har ikke at slås med drab frost, som køligere områder af landet, men bliver nødt til at kæmpe med varme.

Zone 10 beskrivelse

USDA hårdførhed kort er opdelt i 11 separate zoner baseret på temperatur gennemsnit. Hver zone er i gennemsnit 10 grader Fahrenheit varmere eller koldere end zonen støder op til det. Plantning zone 10 er opdelt i zoner 10A og 10B. De fedeste vintertemperaturer i zone 10A gennemsnit mellem 30 og 35 grader Fahrenheit. I zone 10B indeholde disse temperatur gennemsnit interval mellem 35 og 40 F. områder af de Forenede Stater ligger i zone 10 det sydlige Florida, Texas, Californien, Utah, New Mexico, Nevada, sydvestlige Arizona og centrale Hawaii.

Foråret køkkenhaver

Gartnere bor i plantning zone 10 kan starte forår haven grøntsager indendørs fire uger før indstilling til transplantationer ind i haven. Planter så har et forspring, voksende, hvilket fører til en hurtigere høst dato. Denne proces er nyttig, da det holder frøplanter beskyttet mod en pludselig sene vinter frost. En bred vifte af cool-sæson og lange voksende afgrøder, er velegnet til dyrkning i foråret haver plantet i marts og April. Foråret vegetabilske afgrøder omfatter bush, pole og Lima bønner samt engelsk og sydlige ærter. Gul og zucchini squash vokse godt på denne tid af året, sammen med tomater. Long-voksende meloner som cantaloupes, vandmelon og honningdug vokse godt i foråret. Andre forår grøntsager omfatter collards, salat, sukkermajs, agurker, grønne løg, radise og peber.

Sommer køkkenhaver

Sommeren er den varmeste tid på året i zone 10 og omfatter månederne af juni i hele August. Denne tid af året, udføre kun varmt-sæson afgrøder godt i de varme vækstbetingelser. Gartnere skal holde vegetabilske haven regelmæssigt vandes for planter til at vokse og frugt korrekt. Ved hjælp af et lag barkflis i haven hjælper med at bevare jordfugtighed, ifølge University of Florida. Trods den varme sæson, en række grøntsager vokse godt i løbet af sommeren. Grøntsager hot såsom og sød peber foretrækker de varme forhold. Andre vegetabilske valg omfatter aubergine, græskar, sydlige ærter, okra, bønner og meloner.

Efterår og vinter køkkenhaver

Zone 10 vegetabilske gartnere har en fordel i forhold til dem, der bor i koldere regioner af landet. Vintertemperaturer er normalt varm nok giver mulighed for vellykket efterår og vinter cool-sæson vegetabilske afgrøder. Der er sorter af afgrøder, der vokser godt plantet fra oktober til januar. Nogle af disse afgrøder også vokse godt i foråret haver. Grøntsager, der klarer sig godt på denne tid af året omfatter blomkål, broccoli, roer, gulerødder og kål. Gartnere kan også med held plante, spinat, salat, majroer, tomater, kartofler og jordbær.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com