Hvordan til at lære om jord-test metoder

October 8

Hvordan til at lære om jord-test metoder

Du kan lære dine elever om hvad gør en jordbunden sund gennem førende interaktive aktiviteter, jord-test. Ikke overraskende trives planter bedst i optimal jord. En pH-værdi mellem 6.0 og 6.5, en loam tekstur, tilstedeværelsen af kvælstof, fosfor og kalium og en jord, der ikke er blevet komprimeret er generelt optimale betingelser. Tage dine elever til tre forskellige steder udendørs til at udføre jord-test metoder. Yngre studerende kan gøre grundlæggende observationer og tegninger, mens ældre studerende kan udvide deres test i laboratorium miljøet.

Instruktioner

•Vælg tre udendørs områder med særlige jordbundsforhold for jord-testing procedurer. For eksempel, vælge områder med høj, medium og lav vegetation eller områder med høj, medium og lave niveauer af menneskelige trafik.

•Divide eleverne i grupper. Guide eleverne til hver af områderne, jord-undersøgelse. For hvert område, først spørge grupper til at skrive og tegne deres observationer af webstedet. Bede dem bemærke tilstedeværelsen af planter, mosser, træer og andre vilde dyr, og tilstedeværelsen af menneskeskabte strukturer og menneskelige trafik.

•Tilvejebringelse hver gruppe med en dåse med top og bund fjernet, 1/2 liter vand og et stopur. Instruere studerende at indsætte dåse ca 2 inches i jorden. En elev hælder 1/4 liter i dåsen, mens en anden studerende starter stopuret. Bede eleverne til at registrere hvor lang tid det tager for jord til helt absorbere vandet. Grupper udfører denne test en anden gang med den resterende mængde vand. Denne test til at måle infiltrering hastigheden bør udføres på alle tre steder.

•Instruct grupper til skeen ud af en prøve af jord på hvert websted. Studerende skal røre jorden og registrere de visuelle og stoflige observationer og hvis de tror jorden er ler, sand eller ler. Ler er lys brun, har ingen grus og er let rulles til en kugle. Sandjord er grynet og holde ikke sammen på alle; Det kan indeholde flere farver af partikler. Lerjord er en kombination af de to, gritty og klistrede, og normalt har en mørkere farve.

• Giv hver gruppe et søm, en målestok og en mindre lineal. Bede en gruppemedlem hurtigt falde et søm fra 3 fod højt i jorden på hvert websted. En anden gruppemedlem vil måle del af neglen, der blev indsat i jorden. Spørg grupper til at gentage denne proces tre gange for hvert websted at måle gennemsnitlige jordpakning.

• Giv hver gruppe et haven murske og spørge dem til at grave et hul på webstedet ca 6 inches dyb. I denne dybde, bør studerende tage en jordprøve af mindst 4 tbsp., men rådgive dem til at tage mere tilfældes skyld. Grupper prøveemner i et selvklæbende plastpose eller en krukke og etiket prøven betegner hjemmesiden, hvor det skete.

•Demonstrate til studerende, når i et laboratoriemiljø, hvordan man kan teste jorden for pH, kvælstof, fosfor og kalium. Jord-test kits kommer normalt med instruktioner, men generelt du vil tilføje en tbsp. jord til et papir kop, tilføje destilleret vand og rør. Derefter en test strip indsættes i koppen og strip ændringer farve for at repræsentere en måling.

•Discuss med eleverne deres resultater for hvert websted, der involverer plante og menneskelige observationer, vand absorption, jordpakning, jordstruktur og kemi. Bede eleverne til at udarbejde en lab rapport, der forklarer forholdet mellem forekomsten af planten liv og jord betingelser for hvert websted.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com