Sådan Beskær et ceder træ

October 8

Sådan Beskær et ceder træ

Ikke alle træer, kaldes et cedertræ er en. Selv om snesevis af træer har fælles navne, som indeholder ordet "cedar", findes kun fire arter af sand cedars (Cedrus spp.). Et meget sjældent og kun vokser på øen Cypern, men Libanon cedertræ (Cedrus libani), deodar cedertræ (Cedrus deodara) og atlas cedertræ (Cedrus atlantica) dyrkes i USA, trives i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 5b gennem 10a, 7 selv 9a og 6 til 8, henholdsvis. Mens sandt cedars ikke kræver regelmæssig trimning, kan det være nødvendigt at afhente grensakse på lejlighed.

Ægte Cedars

Må ikke forveksle ægte cedars, hjemmehørende i Mellemøsten og Fjernøsten, med "falsk cedars", der vokser i naturen i det vestlige USA Det er ikke svært at fortælle dem fra hinanden: identificere et sandt cedar af sine tætte stedsegrønne nåle mindst en tomme lang, og de aflange kegler op til 4 inches lang tid at stige over grene på små pinde. Falsk cedars har nåle, der ligner skalaer og bittesmå kogler. Mens falsk cedars kan kræve hyppige beskæring, sande cedars ikke. Dette er heldige fordi sande cedars kan være skoven giganter, vokser til 200 fod høje.

Ingen dyb beskæring rådgivet

Gartneri eksperter på University of Arkansas Division of Agriculture erklære utvetydigt den generelle regel, at "sande cedars bør aldrig være beskåret." Mens undtagelser, regrow cedars ikke hvis du prune dybere end de ydre grønne gren tips. Den tætte vækst skaber en død zone nær stammen hvor knopper dør fra skygge. Dette betyder, at enhver trimning af et modne træ skal gennemføres med omhu. Snip for meget og du står tilbage med en meget trist udseende, uinteressante træ. Enhver træ forme på ægte cedars bør være fuldført, mens træet er unge.

Beskæring for gren struktur

De fleste ægte cedars kræver ikke beskæring til at udvikle en stærk struktur, ifølge eksperter med US Forest Service. Libanon, deodar og atlas Cedre alle vokse i en blød pyramideform med en central leder. Hvis en ung træ udvikler to ledere, bør den svagere ene fjernes til fordel for de stærkere eller bedre dannede en. Bruge bypass sakse eller hånd håndsakse. Desinficere kniven ved at tørre den med en klud dyppet i denatureret alkohol. Gøre cut på det sted, den mindre leder tappes fra stammen. Gælder ikke sår balsam eller fugemasse, men tillader træet at helbrede sig selv.

Døde, syge eller beskadigede grene

Du bliver nødt til at beskære ud cedertræ filialer, der er døde eller er blevet beskadiget. Ingen sæson er bedre end en anden til at gøre disse nedskæringer, men vente et par dage i træk i tørt vejr. Vådt vejr øger sandsynligheden for spredning af sygdommen sporer. Deres toppen bekymring bør være at undgå at sprede patogener fra beskadigede cedertræ filialer. Desinficere skære vingerne af din saks eller håndsav før hvert snit. Gøre cut mindst seks inches til sundt træ. Hvis snittet bliver i den døde zone af cedar, fjerne gren på stammen snarere end at overlade en stub. Brænde skåret træ så hurtigt som muligt efter beskæring er færdig.

Størrelse beskæring

I en ideel verden, ville alle træerne plantes med tilstrækkelig plads til at sprede sig som de modnes, men uheld sker. Hvis du finder dig selv med en cedar udvide sig ud over sin tildelte grænser, kan du gøre begrænsede størrelse beskæring til at indeholde grene. Reducere filial længde ved at afskære de gren tips, gør skåret lige over en lateral branchlet eller bud. Pas på ikke at skære i den døde zone i centrum af træet; Sørg altid for du forlader mindst et par grønne grene på gren spids. Fortsætte med andre grene, opretholde en attraktiv og naturlige forme. Sterilisere kniven før hvert snit.

At fjerne nederste grene

Alle sande cedars ser mere majestætisk og yndefuld, når du forlader de nederste grene intakt. Hvis imidlertid din cedertræ er plantet af et fortov eller indkørsel, skal du muligvis fjerne lavere grene til at tillade passage. Starte med den laveste gren og arbejde så langt som nødvendigt. Bruge en hånd så, at nedskæringer på pull, og sterilisere det før hvert snit. Fjerne grene flugter med stammen. For store grene, gøre tre nedskæringer, først et fod fra stammen. Skære en tredjedel af måde gennem grenen fra undersiden. Gør den efterfølgende skåret et par inches uden for det første, severing lemmer. Den tredje cut bør flugter med stammen lige udenfor lemmer krave, den lille hævelse på base af grenen.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com