Er floks en flerårig plante?

October 10

Er floks en flerårig plante?

Phlox er en forskelligartet slægt, der indeholder både flerårige og årlige blomsterplanter. De fleste arter af floks almindeligt dyrket i hjemmet haver er flerårig og levere en pålidelig kilde til farve i din landskab hvert år. Krybende floks, også kaldet moss floks og haven floks, er en af de mest almindeligt plantede arter på grund af sin lethed af voksende og pleje. Mere end 50 sorter af snigende floks er let tilgængelige fra planteskoler og vokse godt som en staude i US Department of Agriculture hårdførhed zoner 3 til 9.

Beskrivelse

Krybende floks er en en lille, kompakt flerårig plante med en mounding vækst vane. Planten vokser op til 6 inches høj og breder sig ud over 2 fod. Bladene er lys til mørk grøn farve og fade til gul og brun i varme sommertemperaturer samt om vinteren. Mange små blomster dækker planten i det tidlige forår. Blomsterne er kompakt og har fem særskilte kronblade. Fælles blomst farver omfatter lilla, blå, rød, pink og hvid, afhængigt af sort.

Placeringsvalget

Phlox vokser bedst i fuld sollys når de plantes i fugtig, veldrænet jord. Phlox også vokse godt i delvis skygge, men foråret blomsterstand er ikke så levende som planter, der dyrkes i fuld sol. Planterne vokser let i en række forskellige jordbundsforhold herunder surt og basisk jordbund. Phlox er en hårdfør flerårig plante, der vokser i USDA hårdførhed zoner 3 til 9.

Pleje

Phlox kræver lidt ekstra pleje engang etableret i hjem landskaber. Blomstrende bunddække kræver årstidens beskæring til at opretholde sunde foråret blomsterstand. Knib visne blomster og de to første blade på hver stængel at tilskynde kraftige blomsterstand og blomst udvikling det følgende forår.

Problemer

Spider mider er et stort problem for haven floks når vejret er varmt og tørt om sommeren. Spider mider bruge deres piercing mund dele til at udtrække næringsstoffer fra blade af haven floks. Svære angreb kan forårsage dele af planten visner og dør tilbage. Meldug er et andet fælles problem for floks. Løvet er ofte dækket med en masse hvide sporer fra svampen Erysiphe cichoracearu. Plant floks i et område med god luftcirkulation og anvende en generel fungicid i det tidlige forår til at forebygge stress forårsaget af meldug.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com