Japanske have planer og planter

October 10

Japanske haver opstod som religiøse udtryk af munke i 1300-tallet. Deres design fokuserer på at skabe et sted med fred og harmoni til meditation, og har været påvirket af Shinto idealer som buddhisme og Daoisme. Almindeligt, har japanske haver en æstetisk vand feature - for eksempel, et springvand, en lille sø eller noget lignende-- og også grønne planter, blomster og veje. Haven design er en flydende ting, og deres layout, funktioner og udvalg af planteliv varierer meget.

Træer og blomster

Moderne japanske haver omfatte en række forskellige plante typer, farver og teksturer. Favorit planter omfatter en bred vifte af træer, blomster, buske og græs til at skabe en følelse af fred og harmoni i haven. Evergreens er en af de mest populære valg, fordi de giver året rundt farve og en æstetisk form. De er også et stærkt symbol i japansk kultur, som de repræsenterer store, snoede træer, der har modstået elementerne til at leve et langt liv. Bambus og blommetræer er også en fælles valg til haver, som både bo grøn i vinteren og er nemt at pleje og vedligeholde. Hvis en frodig groundcover er påkrævet, er moss en god mulighed. Traditionelt, japanske haver har lidt farve, men nogle blomster er regelmæssigt inkluderet; de er primært vandelskende arter, herunder lotus, azalea, hortensia og åkande. Alt efter de beplantning zone, Kornel, enebær, ahorn og kirsebær blomster er mere moderne valg for landskabet.

Elementer

Struktur og elementer forbundet med en japansk have er ofte bruges til at efterligne naturen og bringe en følelse af balance og ro. De vigtigste elementer er vand, rock og plante liv, som alle tjene et formål at omfavne den naturlige verden og fokusere på meditation. Vand bruges som en repræsentation af livet, mens sten strukturer repræsenterer bjerge. I større rum er særlige vand funktioner, herunder øer, små damme eller floder, fælles valg. Disse bør være bygget med et naturligt flow i afbalanceret, geometriske mønstre. I mindre rum, kan erstattes af en sten bassin (fugl bad eller lille springvand) fyldt med vand. Som vand, skal trædesten eller foden stier være geometriske i design og afspejler ofte bøjning drejninger af en flod. Haver er traditionelt arrangeret i sektioner, oprettelse af områder, der er naturligt adskilt, så de ikke kan ses på én gang. Dette kan nemt opnås ved at adskille områder med fortove; omfatte et vand område, græsklædte opholdsområde og en tør rock haven hvor grus kan være raked i forskellige mønstre.

Strukturer

Nøglen til en vellykket japanske have er enkelhed. At holde mængden af rod er et must, og det betyder som regel meget lidt indretning i haven. Hvis der er nogen strukturer (for eksempel, bænke eller siddepladser områder), er de traditionelt lavet af naturlige materialer. Pagoder, tehuse og hegn er ofte lavet af mørk-farvet træ, og som alt andet, efterligner naturligt forekommende former. Pagoder, for eksempel, ligner noget formen på evergreens. Det samme gælder for siddepladser og belysning, hvor bænke er ofte lavet af sten og belysning indebærer elementer af enten sten, bronze eller træ. Et element i alle traditionelle haver er en udrensning område af en slags. Da munkene (både af de buddhistiske og Shinto trosretninger) betragtes haven et helligt rum, blev et vandbassin med en bambus dipper brugt til at rengøre hænder og mund. Dette er ikke en nødvendighed i moderne haver, men kan være inkluderet hvis ønsket.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com