Tomatplanter og grønne orme

October 10

Tomatplanter og grønne orme

Tomatplanter i hjemmet haven er udsat for talrige skadedyr og sygdomme. Der er mange larver former af møl og andre insekter, der almindeligvis findes på tomatplanter. Sandsynligvis synderen for en grøn orm er tomat hornworm. Det er faktisk en larve, formen larver af sphinx eller kolibri møl. Møl lægger sine æg på natskyggefamilien planter såsom tomater men også jimsonweed, horsenettle og nightshades.

Ormen

Den ældste hornworm er en larve, som er grøn med V-formede markeringer langs dens sider. De er meget store larver, der kan måle op til 4 inches i længden og kan skabe ravage på en tomatplante. Hornworms går gennem fem til seks instars, eller stadier. Den første instar efter udklækningen er en meget mindre orm med gult og hvidt og ingen markeringer. Caterpillar har en hævet bump eller horn på den sidste del af sin krop, som giver ormen sit navn.

Livscyklus

Kolibri møl er en stor brun lodne insekt, der lægger sine æg i slutningen af foråret på vært planten. Ovalt, lys grøn æg er knyttet enkeltvis til både toppen og bunden af tomatplante blade. Æggene behøver kun seks til otte dage før de klækkes. De unge larver vil begynde fodring straks og gå igennem alle instars og være fuld dyrkes i kun tre til fire uger. Den modne caterpillar burrows ned i jorden til forpupper, og møl komme to uger senere. Arter, der skaber to generationer hver sæson så processen starter forfra.

Skader

Hornworms kan alvorligt defoliate en tomatplante med deres fodring. Det tager ikke for lang i den første generation for den 4-tommer orm at spise ud fleste af bladene på en ung tomatplante. Skaden bliver bemærket først i de øverste blade af en tomatplante. Hornworms efterlade mørk grøn eller sort ekskrementer men ellers blend alt for godt med tomat løv. De sidste instar udvikling kan forbruge så meget plantemateriale som alle de tidligere instars kombineret. En stor ældre hornworm vil selv spiser frugt.

Kontrol

Tjek din tomatplante to gange om ugen for hornworms. Du kan manuelt vælge disse store orme ud af dit anlæg og ødelægge dem. Den anden generation af pupper overvintre i jorden så tilling godt efter høst vil dræbe enhver pupper eller larver i jorden. Du kan bestille nogle bytte insekter såsom lady biller, der vil spise hornworm. Der er masser af biologiske kemikalier, der fungerer som spinosad og bacillus thuringiensis, som er en naturligt forekommende bakterier, der er en mave gift for orm når det indtages. Uanset hvilken metode du foretrækker, skal det anvendes tidligt, når hornworm er ung.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com