Pleje af en dalmatiner lilla Foxglove

October 12

En fast bestanddel af skyggefulde blomsterhaver gennem det meste af USA, foxgloves (Digitalis purpurea) er nemt nok for begyndere til at vokse, men varieret nok til at intriger erfarne gartnere, også. Den nyligt indførte lilla dalmatiske foxglove kultivar sender op 2 - 3 fod blomsterspyd pakket med lilla blooms hele vejen rundt, ikke bare på den ene side af stokken som ældre sorter. Denne sort blomster i sit første år, også, så der er ingen ventetid for en fantastisk skærm.

Instruktioner

•Site dalmatiske lilla foxgloves i fuld sol eller halvskygge. Fælles foxgloves har brug for tre til fire timer af sollys til bedste blomstring, men sætter pris på nogle skygge fra den varme eftermiddagssolen. En østlige eksponering er ideel.

•Amend jord i området plantning med kompost eller sphagnum. Foxgloves er tunge foderautomater og har brug for fugtig, veldrænet jord. Økologisk ændringsforslag hjælpe feed planter og også bidrage til at bevare fugt i jorden.

•Space lilla dalmatiske planter 12 inches fra hinanden. Denne plante ser bedst når de plantes i klumper af adskillige planter og ikke som en individuel modellen.

•Sæt en aktiepost tæt på hver plante, hvis din have er på en blæsende sted. Kortere foxglove kultivarer som lilla dalmatiske er normalt selvbærende, men stakes er nødvendige, hvis din have er i et udsat sted. Bruge bløde sejlgarn eller et stykke af strømpebukser til at binde blomsten stilke til indsatserne.

•Når planter på plantning tid med gødning formuleret for blomstrende haveplanter, og igen efter de første blomster falmer. Hvis planten overlever vinteren i din have, fodre den i det tidlige forår når bladene vises først og igen efter de første blomster af sæson fade.

•Mulch omkring din lilla dalmatiske foxgloves med en økologisk barkflis, både til at afskrække ukrudt og bevare fugt.

•Klippe back blomsten stilke efter blomstrer fade. Deadheading fremmer dannelsen af mindre, men stadig dejlig, side skud.

•Fjern alle rester fra omkring anlægget efter frost ætser haven, for at holde insekter og snegle fra overvintrende nær dine planter.

Tips & advarsler

  • D. purpurea er en toårig Fingerbøl, hvilket betyder, at det har en to-årig levetid og dør ud efter sin anden sæson. For en afslappet sommerhus effekt, tillade et par stilke af lilla dalmatiske at gå til frø. Foxgloves frø sig omkring frit så du skal have nye planter hvert år, selv om afkommet ikke kan ligne præcis dalmatiske lilla.
  • Foxgloves er kilden til hjertet drug digitalis. Alle dele af planten er giftige og kan være dødelig ved indtagelse. Brug denne plante med forsigtighed i haver tilgængelig for børn og små dyr.

© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com