Sådan testes varmevekslere

October 12

Sådan testes varmevekslere

Varmevekslere tillade fan i en ovn til at blæse konditioneret luft ind i beboelsesrum mens den åndbar air fra produkter af forbrænding. Tilbagevenden luften blæses mod den varme varmeveksler og varmen overføres til luften og blæst i hele hjemmet. Varmevekslere er fundet i gasapparater, såsom ovne, og skal kontrolleres for at sikre, at der er ingen revner, som kan tillade produkter af forbrænding at indtaste beboelsesrum. Mange metoder anvendes til at kontrollere for revner i varmevekslere, og det er godt at udføre mere end én test.

Instruktioner

• Rengør ydersiden af varmeveksler til at fjerne eventuelle rester på enheden.

•Åbn adgang panel og visuelt inspicere varmeveksleren ved hjælp af en teleskopfunktion spejl og en kraftig lommelygte på både udvendig og indvendig af varmeveksleren. Se efter tegn på ekstreme forringelse, åbne revner eller split sømme. Hvis der er nogen større revner, kan de normalt identificeres ved hjælp af denne besigtigelse. Ovnen skal dog være slukket til at udføre denne test, som giver varmeveksler tid at køle. Metal udvider sig ved opvarmning, og knæk kan ikke være fuldt synligt, mens ovnen er slukket.

•Hav nogen tænde ovnen på og se flammen for ændringer i dens adfærd. Sidde foran ovnen til at observere flammen, men holde en sikker afstand for at undgå forbrændinger. Opfordringen til varme fra termostaten vil starte ovnen men ikke blæser. Flammen vil være til stede for en kort periode før blæseren tændes. Hvis der er en revne i varmeveksleren, vil luften fra blæseren gøre flammen ligner det dans eller ændre farve. Der bør være nogen ændring i den flamme opførsel når blæseren tændes.

•Udfør proceduren metan (CH4) anbefalet af amerikanske Gas Association (AGA). For at gøre dette, skåret en 3-tomme hul i plenum, lige over varmeveksleren. Tillad ovnen køre i fem minutter. Med varmeveksler stadig varm injicere sporgassen i bunden af varmeveksler med en sats på 7 kubikfod pr. time. Flytte en detektor sonde frem og tilbage i 3-tomme hul i to minutter. Hvis en uacceptabel lækage er opdaget, vil sonden detektor lyser eller signal presset af sporgassen.

•For en sidste test, tænde en forbrænding analyzer og vælg iltindholdet på enheden. Placer test bly i den udluftning og tænde ovnen. Ilt niveauer bør forblive den samme, når flammen først begynder, og når Blæsermotor tændes. Et pludseligt fald i ilt-niveau kunne foreslå en revne, der tillader den blæst luft ind i forbrændingskammeret.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com