Bregner kan lide sol eller skygge?

October 12

Bregner kan lide sol eller skygge?

Du vil aldrig se en bregne glad plantet ud for sol-elskende Tusindfryd; den nærmeste disse to planter kommet er i en Blomsterhandler buket. Langt størstedelen af fern familie har brug for skygge. Ikke alle bregne er negative for begrænset sollys, men.

Brændende

Fern blade eller blade, er normalt tynd og sart. Sollys skader nemt dette væv, sviende skrøbelige foldere med en ofte dødelig brænde. Nordvendte vinduer er ideel til de fleste indendørs bregner, og mange udendørs bregner er hårdføre nok til at tolerere korte eksponeringer til morgen lys.

Fugt

Sollys opvarmer jorden, fordamper jord-bårne fugt. Langt de fleste bregner kræver en konstant, selv levering af vand, og soltørret jord dræbe hurtigt anlægget. Boston bregner og maidenhair bregner er særligt følsomme over for jord fugt. Kanins mund fern og bremse bregne, på den anden side foretrækker jordoverfladen til tørre mellem vandingerne.

Sorter for solen

Den iøjnefaldende tekstur af en bregne er ikke nødvendigvis begrænset til skygge. Sydlige skjold bregne (Thelypteris kunthii) vil vokse i solrige steder og har flagrende småblade. Den større royal bregne (Osmunda regalis) tåler solen og kan vokse op til 6 fod høje. Begge kræver konstant vand for at overleve de barskere vilkår.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com