Haven grøntsager, der vokser godt i Oregon

October 13

Haven grøntsager, der vokser godt i Oregon

Passende årlig nedbør og næringsrige jorder giver Oregon gartnere med det rette miljø for at dyrke grøntsager. Oregon State University viser mere end 30 grøntsager, der vokser især godt i Oregon. Jorden er naturligvis frugtbar i regnfulde områder som Portland, men yderligere jordbearbejdning er nødvendig i tørre områder. Dyrke jorden 10 inches dyb og tilføje organisk materiale for at ændre sammensætningen af mindre frugtbar jord. Mange nordvest planter er tolerante over for milde solskin i løbet af vinteren og det tidlige forår.

Rosenkål

Rosenkål vokse godt i alle regioner i Oregon, tørre selv områder. Plante dine afgrøder i maj eller juni, hvis du bor i kystområder som Astoria. Plantning gange i Portland, varierer Roseburg og omkringliggende områder lidt. Det er bedst at plante din rosenkål maj til juli for disse regioner. Du kan plante så tidligt som April og sent juli i højereliggende og centrale Oregon. Vanding er kun påkrævet, hvis du nedbør ikke er tilstrækkelig. Vand dine afgrøder tre gange om ugen i tørre sæsoner. Rosenkål vokser bedst i fugtig, veldrænet frugtbar jord.

Chard

Chard er en anden grøntsag, der vokser godt i hele staten Oregon. Chard også trives i fugtig, veldrænet jord. Plante chard i februar gennem maj, hvis du bor nær kysten eller andre områder, såsom Pendleton eller Hermiston. Hvis du bor i centrale Oregon, plante chard i marts til juni. Hvis du bor i Portland og omkringliggende områder, er det bedst at plante chard i April til juli. Chard er klar til høst 55-65 dage efter plantning. Vand dine afgrøder tre til fire gange om ugen i tørre sæsoner.

Tomater

Tomater vokse godt i alle regioner i Oregon. Plantning gange er meget fleksible. Plante dine tomater i maj til juni, hvis du bor nær kysten. Plante tomater i maj for alle andre områder. Tomater gør godt i let sur, fugtig, veldrænet jord. Denne kulinariske vegetabilsk (eller botaniske frugt, hvis du kan lide) har brug for en masse fugt, så vand din tomater dagligt i tørre sæsoner. Vælg mellem "Celebrity," "Early Girl" og "Bøf." Oregon State University har også udviklet tomater, der vokser især godt i Oregons vejrforhold, såsom "Legende."


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com