Kortbølget stråling virkninger på plantefrø

October 13

Kortbølget stråling virkninger på plantefrø

Jordens elektromagnetiske spektrum er sammensat af lightwaves lige fra gamma stråler radiobølger. Inden for dette spektrum er lightwaves, der er synlige for det menneskelige øje. Disse bølger, samt nogle dele af kategorierne ultraviolet og infrarød lightwave omfatter kortbølget stråling. Teknisk, nogen uden for i løbet af dagen er udsat for kortbølget stråling. Ligesom virkningerne af lys varierer fra person til person - brænde nogle mennesker mens andre fregne eller tan--kortbølget stråling påvirker forskellige frø på forskellige måder.

Spiring

For frø til at spire, eller spire, skal de være i et miljø med en optimal temperatur, rigelig vand og tilstrækkelig ilt. Da de fleste frø starter under jorden, hvor lyset er ikke tilgængelig, er lys ikke en afgørende spiring krav. Salat, tobak og butterfly ukrudtsfrø kræver kortbølget stråling til at spire, eller spire.

Prep frø

Mange gartnere høste frø i slutningen af vækstsæsonen. Høstede frø er derefter gemt til fremtidige foråret beplantninger. Gartnere behandle frø med syrer, der fungerer som fungicider, og de også tørre frøene før pakning dem væk.

Lagring af fugtig frø resulterer i tidlige og utilstrækkelig spiring, og syge planter. Gartnere anbefale tørring frø i seks timer ved 100 grader Fahrenheit. Nogle gartnere tørre frø i konventionelle ovne, men en af de ældste og enkleste tørring metoder indebærer kortbølget stråling. Frøene spredes i solen på toppen af en tarp eller ark. Overvåge temperaturen med et termometer som solen varmer hurtigt og frøene udsættes for temperaturer over 100 grader vil brænde.

Opbevaring

Under ordentlige forhold kan frø med held gemt i op til 10 år. Optimal frø opbevaringsforhold er modsat af optimal spireevne betingelser. Frøene opbevares køligt og tørt steder. Lys spiller en rolle i frø storage. Da kortbølget stråling øger temperaturen er det bedst at holde frø i tonede containere eller gemme dem i skygge eller mørke steder.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com