Ligheder mellem planten eukaryote & Prokaryote celler

October 16

Planter og dyr har eukaryote celler, mens bakterierne og blå - grøn alger har Prokaryote celler. I modsætning til eukaryote celler har Prokaryote celler ikke kerner; de har enklere strukturer og organeller. Selv om der er klare forskelle mellem eukaryoter og prokaryoter, deler planteceller og Prokaryote celler nogle grundlæggende ligheder. Mange af anlægget celle egenskaber har udviklet sig fra Prokaryote celler.

Cellevæggen og membran

Både planteceller og Prokaryote celler har en cellevæg, mens animalske celler ikke. Faktisk er Prokaryote celler forfædrene til eukaryote celler; planteceller arvet cellevæggen fra prokaryoter. Cellevægge danne og vedligeholde formen af cellen og fungerer som en beskyttende barriere. Planteceller er normalt rectangularwhereas Prokaryote celler kan være kugleformede, spiral eller stang-formede, afhængigt af de arter, der er involveret.

Ribosomer

Både Prokaryote celler og planteceller samt animalske celler, indeholder ribosomer. Ribosomer i Prokaryote celler er mindre end dem i cellen fabrikken, men er ansvarlige for lignende roller i begge tilfælde. De oversætte genetiske meddelelser bragt af messenger RNA til at producere proteiner. Hver plante celle ribosomet indeholder fire tråde af RNA, i forhold til de tre aktionsdele i prokaryote ribosomer.

Genetisk materiale

Selvom Prokaryote celler ikke indeholder en membran-bundet kerne, indeholder de stadig genetisk materiale. En plante celle, DNA er placeret på kromosomerne inde i kernen. I en prokaryot celle fundet plasmid DNA på nucleoid, som er beliggende i den centrale region af cellen.

Fotosyntetiserende egenskaber

Visse prokaryoter, som cyanobakterier eller blå - grøn alger, foretage fotosyntese ligesom planter. Planteceller har grønkorn, der indeholder pigmenter, der er ansvarlige for fotosyntese. Universitet Winnipeg hedder cyanobakteriers fotosyntetiserende celler svarer til grønkorn. Den fotosyntetiske pigmenter, klorofyl a og beta-caroten er både omgivet af chlorplasttransitpeptidsekvensen og prokaryote fotosyntetiske membranen. Plante grønkorn indeholder også klorofyl b.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com