5 måder til at kontrollere jorderosion

October 17

5 måder til at kontrollere jorderosion

Jorderosion, en proces af muld fjernelse, ofte resulterer i oversvømmelser og udtynding af frugtbar jord. Årsager for jorderosion omfatter fjernelse af regn, vind og vegetationen. Ifølge University of Arizona forlade metaller og kemikalier i afstrømning fra eroderet jord vandkilder forurenet. Erosion øger behovet for sædekorn afgrøder og oprydning af videredistribuerede top jord, der er omkostningskrævende foranstaltninger. Effektive metoder af kontrollerende jorderosion reducere tabet af værdifulde muld.

Log terrasser

Ofte bruges efter skovbrandene til at beskytte udsatte jorden mod yderligere erosion, er nedskudte træer placeret på tværs af hældning, at skabe en log terrasse. Ved vekslende mønster af logfilerne, har afstrømning ingen lige vej til at transportere jord. Denne metode reducerer hastigheden på vandet. Logfiler skal integreres og rummet mellem jord og log er udfyldt for at forhindre vand kører under terrassen logs. Stakes drevet den skrå side forhindrer logs fra rullende ned ad bakke.

Silt hegn

Lavet af wire og klud filtermateriale, sande hegn fælde jord tabt i afstrømning. Disse hegn er bedst bruges på ikke-skrånende arealer; designet er ikke effektive for tunge flow områder. Også omtales som et filter hegn, tillader silt hegn midlertidige bekæmpelse af silt på byggepladser eller andre jord-forstyrrende steder. Akkumulerede silt skal ryddes væk fra hegnet som filtermateriale ikke er designet til at være en permanent barriere.

Sod vandveje

Brugen af sod vandveje forhindrer udviklingen af hulvej erosion (jord eroderet ind i dyb feltet indrykning) ved at skabe en produktiv sti af veletablerede sod, der styrer vand afstrømning fra Marker, der skråner. Vandveje skabe et æstetisk tiltalende udseende med brugbare sund græs. Lejlighedsvis befrugtende bidrager til at opretholde en tyk vækst af sod, mindre tilbøjelige til at vaske ud, når store mængder vand bevæger sig gennem vandveje, der er foretaget ved brug af standard landbrugsudstyr.

Kamme

Kamme oprette et system til at fange og indeholder partikler i jorden når anvendes til kontrol af vinden erosion. Tilling feltet i kamme 4 inches i højden, placeret cirka 16 inches fra hinanden, forbliver jorden på plads mellem dem. Teksturen af jorden dikterer effektiviteten af metoden ridge. Sandy højderygge nedbrydes hurtigere end højderygge lavet fra mindre sandet jord eller lerjord. Kamme beplantet med vegetation sikre endnu større jordbunden erosion control.

Direkte såning

Den direkte såning metode til at kontrollere jorderosion virker til både jord og fugt. Afgrøde rester eller skægstubbe bliver efterladt på feltet for at beskytte jordbunden. Med en minimal afbrydelse bruger landmændene skægstubbe for at anvende gødning eller sprøjtemidler, bruges i stedet for tilling til ukrudtsbekæmpelse. Direkte såning i stubbe af tidligere afgrøder betyder mindre tab af frø og jord via vind og vand erosion. Denne metode betyder lavere omkostninger og mindre tid, hvilket igen betyder større fortjeneste fra afgrøder.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com