Giftig plantefrø

October 17

Giftig plantefrø

Mange fælles plantearter indeholder giftige frø, blade, stængler eller andre dele. Før lade dyr og små børn køre uden opsyn i gården eller haven, tjekke området for giftige planter. Mange skadelige eller endda dødelige planter kan forekomme attraktivt og harmløse. Plantefrø kan i særdeleshed appellere til unge børn, der kan spise dem. intetanende, tænker eller foregiver, at de er bær.

Castor bønne

Som bemærket af University of Arkansas Division af landbruget, "alt om Ricinus er fed og lidt dristig", herunder dens giftige frø. Castor bønne plante, også kendt som muldvarp bønne, er hjemmehørende i tropisk Afrika og er en fælles prydplante. Tygge blot én af dens frø, der indeholder en gift kaldet ricin, resulterer i alvorlige symptomer som diarré, opkastning, dehydrering og fald i blodtrykket. Død kan resultere i mindre end fem dage. Anlægget er især farligt for børn, der er mere modtagelige for dødbringende dehydrering.

Larkspur

Ridderspore er en anden fælles prydplante arter. De livlige lilla, rød, Rosa eller hvide blomster er populære i landskaber og blomsterbuketter. Alle plantens dele er giftige, men dens frø indeholder de højeste koncentrationer af gift. Symptomer på larkspur forgiftning omfatter spytsekretion, muskuløs sitren, kvalme og opkastning, oppustethed, nervøsitet og angst og en stigning i hjertefrekvensen. I vestlige stater er Ridderspore en almindelig årsag til død hos kvæg, selv om det ikke er kendt for at være dødelig for mennesker.

Oleander

Oleander plantesorter er giftige i alle deres dele. Oleander er en attraktiv plante, der er også helt hårdfør, hvilket gør det fælles, i haver og landskabspleje. I Sri Lanka er indtagelse af gul oleander frø en førende metode til selvmord. Indtagelse af frøene forårsager en brændende fornemmelse i munden, kvalme og opkastning, angst, vision ændringer, kramper og comas.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com