Dværg asiatiske Lily plantning og afstand

October 20

Asiatiske liljer er den mest populære række forskellige liljer findes i haver i dag. De kommer i alle varianter af farver undtagen blå og er kendetegnet ved deres smukke og fregnet blomstrer. Dværg sorter af den asiatiske lily er blot kortere udgaver af anlægget. I stedet for stigende til op til 5 fod høje, nå dværg sorter kun 1 til 2 fod i højden. Af denne grund de er mere velegnet til midten af haven grænsen eller i container beplantninger. Plantning retningslinjer for regelmæssige og dværg sorter af asiatiske liljer er næsten identiske.

Lys, jord og vand krav

Når plantning dværg asiatiske liljer vælger et sted i din have rummer, deres maksimale højde på 1 til 2 fod. Det er vigtigt, at lokationen modtager fuld sol.

Asiatiske liljer foretrækker let, veldrænet jord, der er let syrlig. Blande sphagnum i hullet, når du planter kan øge jordens surhedsgrad. Du kan også tilføje sphagnum eller brugte kaffegrums til top kjole liljer på plantning tid. Knogle måltid eller pære gødning også arbejde godt og bør anvendes som top dressing på etablerede planter hvert forår.

Vand krav til dværg asiatiske liljer varierer afhængigt af hvilken tilstand deres vækst cyklus, de er i. Når de først kommer op, vandet let men jævnt indtil når de 2 til 6 inches høj. Lad jorden lidt tørre ud mellem vanding men når knopper er synlig er det vigtigt at holde jorden mod udtørring eller knopper kunne dø ud.

Afstand

Dværg asiatiske liljer formere sig hurtigt under jorden fra sæson til sæson så det er vigtigt at space dem tilstrækkeligt fra hinanden. For i jorden plantning, space løg 3 til 4 inches fra hinanden. For container plantning, afhænger antallet af løg plantet pr. pot omkredsen af pære og størrelsen af containeren. For eksempel, i en 6,5 tommer container ville du plante fem 10-12 cm pærer eller tre 12 til 14 cm pærer.

Liljer formere sig hurtigt og du kan være nødvendigt at inddele planterne hvert tredje år, når de løber tør for plads.

Hvornår man skal plante dværg asiatiske Lilje løg

Lilje løg kan plantes i mildere klimaer helst jorden ikke er frosset fast og jorden er tør nok til, at det ikke klumpe. Traditionelt, af efteråret slutningen eller sent forår er den mest almindelige tidspunkter af året til udplantning. Husk at løg plantet i sent falder vil blomstre lidt tidligere end dem plantet i slutningen af foråret til den første sæson. Bagefter, liljer nulstille sig selv til deres regelmæssige blomstrende ur. Dværg asiatiske liljer har normalt en bloom tid strækker sig fra maj til juli. Hvis du køber din pærer i nonplanting tider, kan du gemme dem i et køligt og tørt sted som et uopvarmet værksted. Sørg for at alle tasker pærer er gemt i har ventilationshuller.

Sådan plante dværg asiatiske Lilje løg

Når du er klar til at plante dine Lilje løg, Vælg lokationen fuld sol og begynde ved at grave et hul 6 til 8 inches dyb og to gange bredden af pæren. Sørg for at space pærer 3 til 4 inches fra hinanden til i jorden plantning.

Bland sphagnum, benmel eller pære gødning med jord i hullet og så drop pære med rødder ned og pegede opad ind i den. Tilbage fyld hullet med din jord og gødning blanding og vand grundigt. Et lag kompost eller barkflis på toppen af de plantede pærer kan hjælpe hvis temperaturen i dit område ramt ekstremer af kolde eller varme - især umiddelbart efter plantning. Sikker på være at holde jorden omkring den plantede pærer fugtig, men ikke alt for våd indtil løv fremgår.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com